ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιγγλέζη: Η κυβέρνηση ετοιμάζει εναλλακτικό πρόγραμμα για τις Σκουριές

Ιγγλέζη: Η κυβέρνηση ετοιμάζει εναλλακτικό πρόγραμμα για τις Σκουριές

Μια «απάντηση» στην επένδυση της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές ετοιμάζεται να «ρίξει στο τραπέζι» η κυβέρνηση, σύμφωνα με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, ως εναλλακτικό σχέδιο για τον πρωτόγεννη τομέα και ως αντίβαρο των μέτρων για το φορολογικό και ασφαλιστικό.

Το συνολικό σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση αφορά τους αγροκτηνοτρόφους και η Χαλκιδική πρόκειται να είναι ο πρώτος νομός που θα εφαρμοστεί τόνισε η ίδια.

Η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ένα «εναλλακτικό πρόγραμμα σε αυτή την καταστροφή που πάει να φέρει η δήθεν επένδυση της Eldorado στον τόπο μας».

Η ίδια αναφερόμενη τι ακριβώς προβλέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και το πότε θα εφαρμοστεί είπε πως δεν έχει εξουσιοδότηση από τους υπουργούς να αναφέρει κάτι παραπάνω αλλά τόνισε πως «είναι σε πολύ καλό δρόμο» και συμπλήρωσε πως αν προχωρήσει η εξόρυξη δεν θα είναι δυνατή η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού».

Χαρακτήρισε τα νέα μέτρα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών και κτηνοτρόφων «αναγκαστικά» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα και θα εφαρμοστούν σύντομα, όμως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσει να γίνει η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσει η διευθέτηση του χρέους».

Απαντώντας στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, που ζητούσε από την κ. Ιγγλέζη, όπως αντέδρασε στην επένδυση χρυσού να κάνει το ίδιο και με τα νέα φορολογικά μέτρα και να τα καταψηφίσει, είπε: «Ο κ. Καμπούρης κατάγεται από τη Χαλκιδική, αλλά είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και είναι δάσκαλος και όχι κτηνοτρόφος».

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσει να γίνει η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσει η διευθέτηση του χρέους..

Σχετικές ειδήσεις