ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Το όραμά του για την επόμενη μέρα της ΝΔ

Τζιτζικώστας: Το όραμά του για την επόμενη μέρα της ΝΔ

Τις προτάσεις του για ένα κόμμα ανοικτό δημοκρατικό, διαφανές στα οικονομικά του, συμμετοχικό, με θητεία σε όλα τα όργανα κατέθεσε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, στην πρώτη κεντρική εκδήλωσή του, στην Αθήνα.

«Αν θα τολμήσουμε να αλλάξουμε εμείς για να αλλάξουμε τη χώρα», διερωτήθηκε ο κ,Τζιτζικώστας στη αρχή της ομιλίας του, που είχε αρκετή δόση αυτοκριτικής και έθεσε το δίλλημα που θα κληθούν να επιλέξουν οι ψηφοφόροι στις 22 Νοεμβρίου λέγοντας πως θα έχουν να διαλέξουν αν θα συντηρήσουν «το παλιό που τελειώνει, ή το νέο που θα εμπνεύσει και τη χώρα». Όπως είπε μάλιστα «δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου παρά μόνο για τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν».

Ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε σε όσους υποστηρίζουν τη θεωρία του ώριμου φρούτου και κατά συνέπεια την πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ σάπισε και απειλεί να σαπίσει όλη την κοινωνία. «Τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από το παλιό πολιτικό σύστημα. Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κάποιος που έχει την πολυτέλεια του χρόνου; Χρόνο θέλουν να αγοράσουν τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν. Για αυτό και η οργή τους. Για αυτό και οι επιθέσεις τους» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνοντας πως η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει από την κίνηση, αλλά από την ακινησία. «Η Νέα Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την μετεξέλιξη σε ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, συμμετοχικό. Αλλά από την συντήρηση όσων η κοινωνία απέρριψε» είπε.

Παρουσιάζοντας το όραμά του για την επόμενη μέρα της ΝΔ ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ένα κόμμα ανοιχτό και σε «διαρκή διάλογο με την κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή των μελών και λογοδοσία των προσώπων σε θέσεις ευθύνης».

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος ενώ πρότεινε τη διεξαγωγή συνεδρίου για την αναγέννηση της κεντροδεξιάς.

Σχετικές ειδήσεις