ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Χρέος, επενδύσεις, αξιολόγηση και ανακεφαλαιοποίηση στην ατζέντα της επίσκεψης Ολάντ

Γεροβασίλη: Χρέος, επενδύσεις, αξιολόγηση και ανακεφαλαιοποίηση στην ατζέντα της επίσκεψης Ολάντ

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου επιβεβαιώνει την ειδική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες. Μία σχέση η οποία εδραιώθηκε στις δύσκολες στιγμές τηςδιαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπραμε τους εταίρους μας στην ΕΕ και αποτυπώνεται στο ευρωπαϊκό πεδίο, καθημερινά" δήλωσε ηκυβερνητική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίληστο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Ελλάδα υποδέχεται τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, σε μία επίσκεψη ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, αλλά και ουσίας. Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου βαθαίνει ακόμη περισσότερο τις διμερείς σχέσεις στο πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό πεδίο" τόνισε η κ.Γεροβασίλη και συνέχισε: "Είναι εύλογο ότι στο περιθώριο της συζήτησης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ, θα βρεθούν ζητήματα της συγκυρίας σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, που αποτελούν παράλληλες διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015. Θα εστιάσουν επίσης στη συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, όπως και στην προώθηση αμοιβαία επωφελών επενδυτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες παράλληλα θα επιταχύνουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη».

Για τις τράπεζες

Θέματα σχετικά με τις συνεταιριστικές τράπεζες συζήτησαν κατά την σημερινή συνάντησή τους, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και κλιμάκιο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της Ένωσης Νικόλαο Μυρτάκη, τον Γραμματέα Κωνσταντίνο Ζωνίδη, το μέλος Γεώργιο Δαλαμαρίνη και τον γενικό διευθυντή της συνεταιριστικής τράπεζας Ηπείρου, Βασίλη Τσουκανέλη.

Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. ενημέρωσαν την κυβερνητική εκπρόσωπο για θέματα που αφορούν τις συνεταιριστικές τράπεζες και ειδικότερα για την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες αποτελούν οικονομικό βραχίονα της τοπικής οικονομίας με σημαντικό ρόλο στη στήριξη της μικρομεσαίας περιφερειακής επιχειρηματικότητας. Επισήμανε επιπλέον, ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Για το ασφαλιστικό

Τη διαβεβαίωση ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος θα έχει κοινωνικό πρόσημο και ότι το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών, δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης, παρέσχε η Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, οι οποίοι εξέθεσαν στην κυβερνητική εκπρόσωπο τα αιτήματά τους.

«Δεν είναι μόνο στον ιδεολογικό μας πυρήνα, αλλά κυρίως στάση ζωής η άρση των διακρίσεων και των αποκλεισμών, για ένα κοινωνικό σύνολο χωρίς αποκλεισμούς», επισήμανε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη διαχρονική έλλειψη ενιαίας και ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής για τα Άτομα με Αναπηρία και επισήμανε ότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους βίωσαν με σκληρό τρόπο τα τελευταία χρόνια τις συνέπειες των μνημονίων, ειδικά αν ληφθεί υπόψη το δυσβάστακτο πρόσθετο κόστος που απαιτείται λόγω της αναπηρίας τους για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής τους.

Σχετικές ειδήσεις