ΚΟΜΜΑΤΑ

ΝΔ: Τρεις... ξένοι στη Μαδρίτη για τη σύνοδο του ΕΛΚ

ΝΔ: Τρεις... ξένοι στη Μαδρίτη για τη σύνοδο του ΕΛΚ

Το κλίμα διχασμού που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ, καθ' οδόν προς την εκλογή νέου προέδρου, ανέδειξε η επίσκεψη των κ.κ. Μεϊμαράκη, Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη στη Μαδρίτη, για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μετέβη στην ισπανική πρωτεύουσα για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με «τα Νέα», η γαλάζια αντιπροσωπεία επέστρεψε από τη Μαδρίτη περισσότερο διχασμένη.

Οι διαφορετικές στρατηγικές, με τις οποίες κινήθηκαν οι υποψήφιοι αρχηγοί στους διαδρόμους και στα στρογγυλά τραπέζια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), αναδείχθηκαν εντονότερα χθες, Πέμπτη (22/10/2015), καθώς ο καθένας ακολούθησε το δικό του πρόγραμμα και δεν υπήρξαν κοινές επαφές.

Το κλίμα ...αποξένωσης που καταγράφηκε στην ισπανική πρωτεύουσα φρόντισε να αναδείξει, χωρίς περιστροφές, ο κ. Γεωργιάδης, πριν ακόμη πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής.

«Επιστρέφω από Μαδρίτη, όπου έκανα τη δουλειά που έπρεπε. Δυστυχώς η πρόσκληση να είμαστε όλοι κ.λπ. ήταν προσχηματική», διαμήνυσε, εκτοξεύοντας ουσιαστικά βέλη προς την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε το κεντρικό πρόσταγμα στη σύναξη του ΕΛΚ.

Από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ προσπέρασαν τις... διαμαρτυρίες Γεωργιάδη, σχολιάζοντας ότι ο πρώην υπουργός θα ήθελε τον κ. Μεϊμαράκη σε «ρόλο ξεναγού» των υποψήφιων αρχηγών, τους οποίους θα παρουσίαζε στους ευρωπαίους εταίρους της ΝΔ.