ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τζιτζικώστας ανεβαίνει συνεχώς στις δημοσκοπήσεις

Ο Τζιτζικώστας ανεβαίνει συνεχώς στις δημοσκοπήσεις

Με αναβαθμισμένα ποσοστά εμφανίζεται ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice που δημοσιεύει σήμερα Κυριακή (01/11/2015) η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στο ερώτημα «Ποιος υποψήφιος προτιμάτε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ;», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με 39,2% και ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 32,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,7% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,9%.

Σημειώνεται ότι οι σφυγμομετρήσεις των προηγούμενων εβδομάδων έδιναν χαμηλά στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με τα ποσοστά του να μην ξεπερνούν το 20%. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η εικόνα φαίνεται ότι αλλάζει, με τον κ. Τζιτζικώστα να βρίσκεται μεν στη δεύτερη θέση, αλλά να κερδίζει τον κ. Μεϊμαράκη στις προτιμήσεις των «γαλάζιων» εκλογέων, ιδίως σε ό,τι αφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα, πάντα, με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στο ερώτημα «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να νικήσει τον Τσίπρα», ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 27,4% έναντι 18,3% του κ. Μεϊμαράκη, ενώ ακολουθούν ο Κυρ. Μητσοτάκης με 12,6% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,0%.

Εξάλλου, ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 25,5% και στο ερώτημα «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα» και ακολουθούν οι Κυριάκος Μητσοτάκης με 14,2% , ο Ευ. Μεϊμαράκης με 12,7% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 6,3%.

Με ποσοστά 22,3% και 24,1% αντίστοιχα, ο Περιφερειάρχης «κερδίζει» τον νυν πρόεδρο της ΝΔ στα ερωτήματα «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να πατάξει τη διαφθορά» και «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να ανανεώσει το κόμμα». Εδώ ο κ. Μεϊμαράκης ακολουθεί με ποσοστά 19,0% και 18,2% αντίστοιχα, ο Κυρ. Μητσοτάκης με 13,9% και 17,6% και τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης με 12,1% και 11,1% αντίστοιχα.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.544 ατόμων (49,9% γυναίκες και 50,1% άνδρες).

Σχετικές ειδήσεις