ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Τσίπρας αρνήθηκε να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα»

«Ο Τσίπρας αρνήθηκε να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα»

«Ο Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα στην Αθήνα για να καλέσει τον Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα», αναφέρει ως κύρια είδηση, η ιταλική έκδοση της διαδικτυακής πύλης Huffington Post.

Σύμφωνα με την Ηuffington Post Italia, «η συμμαχία αυτή εκπλήσσει, αλλά μονάχα μέχρις ενός σημείου, από την στιγμή που απ’ την αρχή του χρόνου ο Ντ΄Αλέμα έχει επανειλημμένα λάβει θέση υπέρ του νέου Έλληνα πρωθυπουργού».

Το άρθρο αναφέρει επίσης, ότι ο Ντ’ Αλέμα εργάζεται με το ευρωπαϊκό ίδρυμα προοδευτικών μελετών Feps, για να πετύχει μια στροφή των ευρωπαίων σοσιαλιστών κατά της λιτότητας, και ότι «η απόσταση από τον Αλέξη Τσίπρα είναι ελάχιστη, δεδομένης και της επείγουσας ανάγκης να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές οικονομικές πολιτικές, καθώς και της προσπάθειας (σ.σ. του Ιταλού πολιτικού) να ανασυγκροτήσει την σοσιαλιστική οικογένεια με αριστερή πορεία πλεύσης».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει η Huffington. Σύμφωνα με την διαδικτυακή πύλη, «ο Ντ΄Αλέμα θέλει να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει η έγκριση του ΠΑΣΟΚ. Μια πρόσκληση, όμως, που ο Τσίπρας έστειλε πίσω στον αποστολέα της».

Στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και πρώην υπουργού Εξωτερικών, αφήνουν να διαρρεύσει ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε μόνο στην ανάγκη αλλαγής οικονομικής στρατηγικής στην Ευρώπη και στο ενδεχόμενο να προσκληθεί, ο Αλέξης Τσίπρας, να πάρει τον λόγο σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με θέμα την ανάγκη να ξεπερασθεί οριστικά η πολιτική της λιτότητας. Στόχος είναι - προσθέτουν οι ίδιες πηγές – να δημιουργηθεί μια σταθερή γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους ευρωπαίους σοσιαλιστές και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Προς το παρόν πάντως, ο Ντ΄Αλέμα έκλεψε την θέση του Ματτέο Ρέντσι στις επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα», σημειώνει τέλος η Huffington Post Italia.

Σχετικές ειδήσεις