ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το προσφυγικό ζήτημα στο επίκεντρο της αυριανής Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

Το προσφυγικό ζήτημα στο επίκεντρο της αυριανής Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

Στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασηςτης Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί η προσφυγική κρίσηστην οποία θα συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρισ τις 15:00 και τα μέλη της θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις ως προς την ένταση των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά, για τις συζητήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και η συνεργασία κόμματος-κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

Τα κύρια θέματα της άτυπης συνάντησης, που θα ξεκινήσει στις 14:30 τοπική ώρα, θα είναι η συνεργασία με τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, η εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για τη μετεγκατάσταση, η σύσταση των hotspots σε Ελλάδα και Ιταλία, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των δυνατοτήτων υποδοχής και της παροχής στη FRONTEX και την ASO της απαιτούμενης τεχνογνωσίας, καθώς και η αποτελεσματική ενίσχυση του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πραγματοποιείται λίγο πριν τη διπλή Σύνοδο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που θα γίνει στην Μάλτα την επόμενη εβδομάδα, στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Στη Μάλτα θα γίνει πρώτα η «Σύνοδος της Βαλέτα για τη Μετανάστευση» και αμέσως μετά , στις 12 του μηνός, θα διεξαχθεί άτυπη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Σχετικές ειδήσεις