ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάκελος ΝΔ: Σε «μαύρα» χάλια η γαλάζια παράταξη

Φάκελος ΝΔ: Σε «μαύρα» χάλια η γαλάζια παράταξη

Μόλις 11 ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζει την εικόνα των τελευταίων ημερών της Πομπηίας: Από τη μια πλευρά, η πλήρης ασυννενοησία μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων να καταλήξουν σε μια κοινή απόφαση για τη διενέργεια της Κεντρικής Συνδιάσκεψης του κόμματος αλλά και για μια τηλεμαχία και από την άλλη τα βαριά χρέη που εμφανίζει η «γαλάζια» παράταξη, τα οποία φαίνεται πως την οδηγούν κατευθείαν στον γκρεμό.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ, ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ 4 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ - ΤΑ «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΧΡΕΗ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ - ΑΤΥΠΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Του Χρήστου Θ. Παναγόπουλου

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, τα οικονομικά του κόμματος βρίσκονται σε κακά χάλια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χθες, Τρίτη (10/11/2015) ένας προμηθευτής και συγκεκριμένα μια εταιρεία φωτοτυπικών μηχανημάτων «εισέβαλε» στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και «ξήλωσε» τέσσερα από τα συνολικά επτά μηχανήματα που είχε προμηθευτεί το κόμμα, επειδή δεν είχε πληρωθεί γι’ αυτά.

Όμως, υπάρχει και συνέχεια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το κόμμα χρωστάει ήδη έξι μηνιάτικα στους εργαζομένους του και τους πληρώνει έναντι με το ποσό των 500 ευρώ.

Αμείλικτοι αριθμοί

Σε ρεπορτάζ του Newsbomb.gr στις 18/10/2015 παρουσιάστηκαν αναλυτικότατα τα χρέη των πολιτικών κομμάτων, όπως αυτά προκύπτουν βάσει των κατατεθημένων ισολογισμών τους. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον ισολογισμό της ΝΔ για τον οικονομικό έτος 2014, το συνολικό χρέος του κόμματος ανέρχεται σε 16.946.031,25 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Όπως γίνεται κατανοητό, η πρόκληση για τον επόμενο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας – όποιος κι αν είναι αυτός - θα είναι μεγάλη, αφού τα χρέη «πνίγουν» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι ενώ η «γαλάζια» παράταξη αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα, κάποιοι επιμένουν να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος.

«Το Σάββατο μπορείς; Όχι, όχι...»

Η ασυννενοησία στη ΝΔ αρχίζει να θυμίζει έντονα το τραγούδι της Γλυκερίας και του Γιάννη Μηλιώκα «Κάπου θα συναντηθούμε» (σ.σ. Νοέμβριο μπορείς; Όχι, όχι...).

Κι ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε καταθέσει πρόταση για τη διενέργεια μιας Κεντρικής Συνδιάσκεψης του κόμματος για τις 18 Νοεμβρίου, την οποία αποδέχθηκε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσαν κώλυμα, λόγω των προγραμματισμένων προεκλογικών συγκεντρώσεών τους σε Θεσσαλονίκη και Πατήσια αντίστοιχα.

Ο κ. Μεϊμαράκης αντιπρότεινε η Συνδιάσκεψη να πραγματοποιηθεί μία ημέρα νωρίτερα, στις 17/11, όμως για εκείνη την ημέρα δήλωσε κώλυμα ο κ. Τζιτζικώστας.

Εν συνεχεία, οι κ.κ. Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης προχώρησαν σε νέα αντιπρόταση, ώστε η Συνδιάσκεψη να γίνει στις 19/11. Όμως και πάλι υπήρξε πρόβλημα, αυτή τη φορά από το περιβάλλον του νυν προέδρου της ΝΔ, που δήλωσε αδυναμία λόγω «βεβαρημένου προγράμματος».

Έρχεται άτυπο ντιμπέιτ (;)

Κι ενώ η ασυνεννοησία καλά κρατεί στους κόλπους των «γαλάζιων», Μητσοτάκης και Γεωργιάδης φαίνεται ότι συμφώνησαν χθες (10/11/2015) να προχωρήσουν σε δική τους τηλεμαχία σε πρωινή εκπομπή την προσεχή Τρίτη (17/11/2015).

Παράλληλα, έχουν προσκαλέσει και τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην τηλεμαχία. Όμως, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν φαίνεται να επιθυμεί ένα ντιμπέιτ, στο οποίο δεν θα υπάρχει καθολική συμμετοχή των υποψηφίων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι «χωρίς την παρουσία Μεϊμαράκη, δεν υπάρχει θέμα διεξαγωγής ντιμπέιτ».

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στη ΝΔ βάζει φωτιά στα σενάρια για την επόμενη ημέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τα σενάρια αυτά μόνον ευοίωνα δεν είναι...

Σχετικές ειδήσεις