ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Το θέμα που ανέδειξε ο Πανούσης δεν πρέπει να κουκουλωθεί

Γεννηματά: Το θέμα που ανέδειξε ο Πανούσης δεν πρέπει να κουκουλωθεί

Το θέμα που ανέδειξε ο κ. Πανούσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να «κουκουλωθεί», και βεβαίως δεν αντιμετωπίζεται με εκφοβισμούς και απειλές που επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία πέφτει και σε αντιφάσεις, ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να διενεργήσει έρευνα ταχύτατα και σε βάθος για τυχόν παράνομες ενέργειες και εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αυτές.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για τον χειρισμό του θέματος, ευθύνες που, όπως είπε, επεκτείνονται στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στο σύνολο της κυβέρνησης.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να αποτελέσει την "ατμομηχανή" της ευρύτερης συσπείρωσης της πλειοψηφικής δύναμης που θα εγγυηθεί τις προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία του μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού προοδευτικού ρεύματος. Να ξανακάνουμε μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη».

Αφού επισήμανε ότι «οφείλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αφουγκραστούμε με σεβασμό και ευθύνη τα μηνύματα της κινητοποίησης, την κραυγή αγωνίας των πολιτών, τη διεκδίκησή τους για μια καλύτερη ζωή», προανήγγειλε μέσα στο Νοέμβριο την διοργάνωση των δύο πρώτων εκδηλώσεων διαλόγου και διαμόρφωσης των προγραμματικών πρωτοβουλιών, για τα μείζονα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Αγροτικής Παραγωγής.

Απευθυνόμενη στο κυβερνητικό κόμμα είπε: «Ας σταματήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται τροϊκανότεροι των τροϊκανών και να υμνούν το Μνημόνιο και ας διαπραγματευθούν επιτέλους για πρώτη φορά αληθινά και σκληρά για να προστατεύσουν τους πολίτες και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας».

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταλογίζοντάς της «ανεπάρκεια, αναποτελεσματικότητα, αλλά και αμφιθυμία, στο μείζον ζήτημα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, αλλαγών που θα πρέπει να διασφαλίσουν ανάπτυξη, επενδύσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».

Ξεκαθάρισε δε ότι «συμβάλλουμε σε όποιο θετικό μέτρο συνεισφέρει στη δημοσιονομική εξυγίανση και στην ανάπτυξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε μέτρα όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά, ζήτημα που έθεσα στον κ. Μοσκοβισί και στον κ. Σουλτς, η φορολογική εξόντωση των αγροτών και των μικρομεσαίων, οι συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας και μέτρα που οδηγούν στη διόγκωση της ανεργίας».

Τέλος, ενημέρωσε για την παρέμβασή της, κατά τη διάρκεια της Προσυνόδου των Σοσιαλιστών Ηγετών, στο μείζον θέμα των προσφυγικών ροών, επισημαίνοντας ότι «ζήτησα να φτιάξουμε το πρόγραμμα «ΚΙΒΩΤΟΣ», για να δώσουμε ασφαλή μετακίνηση στα παιδιά, στις εγκύους, στις ευπαθείς ομάδες. Κανένα παιδί να μην ξαναμπεί στις βάρκες του θανάτου, να φεύγουν κατευθείαν από την Τουρκία, και ταυτόχρονα ζήτησα την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα του ταξιδιού τους, τους κινδύνους που κρύβει και το τι γίνεται σε σχέση με την εξέλιξη του προγράμματος μετεγκατάστασης στις χώρες ενδιαφέροντός τους».

Σχετικές ειδήσεις