ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης για επιθέσεις στη Γαλλία: «Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας φοβίσουν»

Κυρ. Μητσοτάκης για επιθέσεις στη Γαλλία: «Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας φοβίσουν»

«Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας φοβίσουν. Ο φόβος είναι αυτό που επιδιώκουν» είπε σε ομιλία του στον Πειραιά ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι.

«Δεν θα μας τρομοκρατήσουν, αλλά από την άλλη απαιτείται μια υπεύθυνη και σοβαρή απάντηση σε ένα πρόβλημα το οποίο παίρνει πια μεγάλες ευρωπαϊκές διαστάσεις. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να χειριστεί αυτά τα εξαιρετικά επικίνδυνα θέματα» συμπλήρωσε και εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό υπενθύμισε τις δηλώσεις του ότι η χώρα δεν έχει θαλάσσια σύνορα αλλά και τις δηλώσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου ότι οι μετανάστες λιάζονται.
Αναρωτήθηκε παράλληλα γιατί ακόμα ο Πάνος Καμμένος δεν έχει μιλήσει και υπενθύμισε απειλές του προς την Ευρώπη. «Δεν πήγαν στο Βερολίνο οι τζιχαντιστές. Πήγαν στο Παρίσι» ανέφερε.
«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που στελέχη της, συνδιαλέγονταν με τρομοκράτες. Ακούω τον πρωθυπουργό να μιλάει για την τρομοκρατία. Θα μιλήσω μαζί τους για θέματα τρομοκρατίας όταν αποπέμψει από το κόμμα του όλους αυτούς που συνομιλούν με τρομοκράτες και τότε θα μπορεί να επιδιώξει την εθνική συναίνεση» συνέχισε και ενόψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Τουρκία, τον κατηγόρησε ότι πηγαίνει χωρίς ξεκάθαρη ατζέντα, χωρίς να έχει συνομιλήσει με κανέναν και χωρίς να έχει συγκαλέσει Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα εθνικά θέματα δεν χωρούν κομματικές διαφορές, δεν πρέπει το προσφυγικό να γίνει διμερές πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και οι σχέσεις της Ευρώπης με τη γειτονική χώρα να αντιμετωπίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μιλώντας για τη ΝΔ είπε πως πρέπει να αλλάξει και διαβεβαίωσε ότι η ενότητα είναι εγγυημένη.
«Για την ανανέωση πρέπει να ανησυχείτε διότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα και ήδη οδηγεί τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση. Μας έλεγαν, μην κάνετε δύσκολες μεταρρυθμίσεις, γιατί υπάρχει πολιτικό κόστος. Πολιτικό κόστος σήμερα υπάρχει μόνο από την αδράνεια. Η χώρα έχει πολύ δύσκολα προβλήματα να αντιμετωπίσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις