ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: Η τρομοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα

Θεοχαρόπουλος: Η τρομοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα

"Η επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα" υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και επισημαίνει ότι ο ΟΗΕ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα της Συρίας, η ΕΕ να κινηθεί ταχύτατα και σε εθνικό επίπεδο να γίνεται ο κατάλληλος συντονισμός, κυβερνητικών παραγόντων, αυτοδιοίκησης, μη κυβερνητικών οργανώσεων, κ.ά.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή του Κώστα Μπλιάτκα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "χρειάζεται αμείλικτη μάχη κατά της τρομοκρατίας", ωστόσο όμως τόνισε ότι δεν πρέπει να επιστρέψει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία στην Ευρώπη. "Η Ευρώπη του διαφωτισμού και του ανθρωπισμού δεν πρέπει να παρασυρθεί από μια δικαιολογημένη οργή και φόβο. Δεν πρέπει να αφήσουμε να πετύχουν το στόχο τους οι τρομοκράτες - ισλαμιστές αυτής της επίθεσης" είπε.
Υπογράμμισε ότι οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη πολλές φορές είναι θύματα των τρομοκρατών, επισήμανε ότι οι φράκτες τύπου βόρειας Ευρώπης δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα και υπογράμμισε ότι θα πρέπει οι προσπάθειες να επικεντρωθούν σε δύο επίπεδα: μάχη κατά της τρομοκρατίας και αποφυγή ακραίων λύσεων που ταυτίζονται με εθνικιστικές αντιλήψεις.
Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει τους ΑΝΕΛ για να περάσουν -όπως είπε- τα "σκληρά, νεοφιλελεύθερα μέτρα" και επιδιώκει από τα κόμματα της αριστεράς στήριξη σε άλλα θέματα, όπως το σύμφωνο συμβίωση.
"Δεν γίνεται έτσι πολιτική αλά καρτ. Εμείς θέλαμε, επιδιώκαμε και είναι σταθερή μας επιδίωξη προς μια κατεύθυνση προοδευτική - μεταρρυθμιστική στη διακυβέρνηση του τόπου. Αυτό δεν το επέλεξε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το ρόλο του πάγκου φύγε εσύ, έλα εσύ" είπε ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ.
Καταλήγοντας επισήμανε ότι για τα μεγάλα θέματα να αναπτυχθεί μια κουλτούρα εθνικής συνεννόησης, όπου θα μπαίνουν στην άκρη οι ιδεολογικές διαφορές. "Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζουν να υπάρχουν ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, το Κοινοβούλιο και όλων των κομμάτων" κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις