ΚΟΜΜΑΤΑ

Αθανασίου: Γιατί στηρίζω Τζιτζικώστα

Αθανασίου: Γιατί στηρίζω Τζιτζικώστα

Δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έκανε σήμερα, Δευτέρα (16/11/2015) ο βουλευτής Λέσβου του κόμματος Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Εγώ θα στηρίξω τον Απόστολο Τζιτζικώστα, γιατί ο ίδιος πιστεύει στο φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος και έχει ένα όραμα για την ανανέωση του κόμματος. Πάντα βέβαια με βάση τις ιδεολογικές αρχές και αξίες που χάραξε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», είπε ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Τον θεωρώ ικανό να κερδίσει τον κ. Τσίπρα. Μου αρέσει που είναι ευθύς και έδωσε βαρύτητα στον κεντροδεξιό χαρακτήρα του κόμματος και βέβαια στο φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος. Θέλω να αλλάξει η αισθητική λειτουργία της Βουλής. Όταν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση είναι ένα θέμα που θα το θέσω εξαρχής. Γιατί θεωρώ ότι υποτιμούμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, με το να λειτουργεί η Βουλή με τον τρόπο που λειτουργεί και με την αισθητική που έχει σήμερα».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι να γίνει κυβέρνηση και έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για την κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος, με πρόεδρο τον Απόστολο Τζιτζικώστα: «Το ζήτημα της ΝΔ είναι να γίνει κυβέρνηση. Εάν γίνουμε κυβέρνηση, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι πρωθυπουργός. Στο διάστημα που το κόμμα θα είναι στην αντιπολίτευση, μέχρι να γίνουν εκλογές, οι αποφάσεις στα βασικά ζητήματα θα λαμβάνονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μην ξεχνάτε η Βουλή σε επίπεδο αρχηγών συζητά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις».

Και κατέληξε ο Χ. Αθανασίου: «Έγραψα σχετικό άρθρο, για να λύσουμε το ζήτημα αν μπορεί ο μη βουλευτής και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Τζιτζικώστας, να γίνει πρωθυπουργός. Με βάση τις συνταγματικές διατάξεις και τον κανονισμό της Βουλής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ασκήσει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός. Με ενοχλεί που πάρα πολλοί βγαίνουν (ακόμα και έντυπα της αντιπολίτευσης) και για να πλήξουν τον κ. Τζιτζικώστα, λένε ότι δε μπορεί να γίνει πρωθυπουργός, αγνοώντας ή ηθελημένα παρερμηνεύοντας τις συνταγματικές διατάξεις. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία έχουν λυθεί».

Σχετικές ειδήσεις