ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλώνει τα «κάστρα» του Μεϊμαράκη ο Απόστολος Τζιτζικώστας (photos)

Αλώνει τα «κάστρα» του Μεϊμαράκη ο Απόστολος Τζιτζικώστας (photos)

Μεγαλειώδη υποδοχή επεφύλαξαν σήμερα, Τρίτη (17/11/2015) οι κάτοικοι των Ανωγείων στον υποψήφιο για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ – ΠΛΗΡΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συνομίλησε με φορείς και κατοίκους των Ανωγείων, ενώ άκουσε από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα σε μια περίοδο με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές δυσχέρειες.

Ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στις 15:30 στην πλατεία Μεϊντάνι όπου τον υποδέχτηκαν φίλοι της Ν.Δ., οι οποίοι αρχικά τον καλωσόρισαν περνώντας στο λαιμό του και ένα κρητικό μαντήλι.

tzitzikwstas

Ο γνωστός μάλιστα Ανωγειανός μαντιναδολόγος Γιώργης Μπέρκης ή Κατσούγκρης τού έκανε δώρο έναν κέδρο, με τον κ.Τζιτζικώστα να ενθουσιάζεται και να αναφέρει με νόημα: «Πραγματικά υπέροχος ο κέδρος, Σας ευχαριστώ πολύ. Από την ερχόμενη Δευτέρα αυτός ο κέδρος θα κοσμεί τα γραφεία του αρχηγού του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας!», τόνισε και χειροκροτήθηκε θερμά.

Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση και με τον παπά-Αντρέα, ο λόγος του οποίου καθηλώνει, στέλνοντας μηνύματα ενότητας σε όλους τους Έλληνες, ενώ δεν παρέλειψε να ανάψει ένα κερί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, πριν κατηφορίσει με τα πόδια χαιρετώντας όλους τους κατοίκους, μέχρι το Δημαρχείο Ανωγείων.

tzitzikwstas7

Εκεί τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ανωγείων κ.Μανόλης Καλλέργης, αλλά και ο Αντιδήμαρχος κ.Βασίλης Σμπώκος. Ο κ. Καλλέργης τού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον αγώνα του, προσφέροντάς του παραδοσιακό κέρασμα με ρακί και πίτες, καθώς και μια τσάντα με αναμνηστικά του Δήμου Ανωγείων.

Σε μια περιοχή, όπου δύσκολα γίνονται δεκτά πολιτικά πρόσωπα, ο Απ. Τζιτζικώστας έφτασε, έχοντας ως όπλο τον ενωτικό λόγο του και το επιχείρημά του να έρθει να πλήρη ρήξη με το παλιό και τις παρωχημένες νοοτροπίες, φιλοδοξώντας να οδηγήσει τη ΝΔ σε μια νέα περίοδο, με κεντρικό σύνθημά του τη φράση «Τολμάμε – Αλλάζουμε – Κερδίζουμε».

Το φορτωμένο πρόγραμμα του Απόστολου Τζιτζικώστα δεν του επέτρεψε πάντως να παραμείνει για περισσότερη ώρα στα Ανώγεια και έτσι αναχώρησε λίγο μετά τις 16:00 για τα Ζωνιανά και τα Λιβάδια, από όπου θα ολοκληρώσει τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Η επίσκεψη του Απ. Τζιτζικώστα σε Ανώγεια και Ζωνιανά αποτελεί και μια στρατηγική κίνηση, αφού οι περιοχές αυτές χαρακτηρίζονται ως παραδοσιακά «κάστρα» του προσωρινού προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου σε εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Πληροφορίες και πηγή φωτογραφιών: anogi.gr

Σχετικές ειδήσεις