ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Το… μετέωρο βήμα της Συγγρού μετά το φιάσκο των εκλογών!

Εκλογές ΝΔ: Το… μετέωρο βήμα της Συγγρού μετά το φιάσκο των εκλογών!

Μετά το αρχικό σοκ του φιάσκου στην εκλογική διαδικασία, ήρθε η σιωπή. Είναι άραγε το «ουράνιο τόξο μετά την βροχόπτωση;» ή η περίεργη νηνεμία πριν την καταιγίδα; - Η ΝΔμπαίνει για τα καλά σε φάση περιδίνησης - Πρό των πυλών ο εμφύλιος.

Αυτό που προκαλεί τεράστια αίσθηση είναι η εκκωφαντική σιωπή κορυφαίων στελεχών της γαλάζιας παράταξης στο φιάσκο των εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου συνέβαινε κάτι τέτοιο:

1ον. Ο πρόεδρος, οι γραμματείς και οι διευθυντές του κόμματος που δεν κατάφερε να κάνει εκλογές θα είχαν παραιτηθεί αμέσως

2ον. Τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος έπρεπε να είχαν βγει στα κάγκελα και να ζητήσουν επιτάχυνση των διαδικασιών για να υπάρξει αντιστροφή του κλίματος.

Αντ' αυτών, στη Συγγρού έχει πέσει μαύρο σκοτάδι. Πλην του Απόστολου Τζιτζικώστα που ευθύς αμέσως πήρε ξεκάθαρη θέση με δημόσιες δηλώσεις του, όλοι οι υπόλοιποι είναι εξαφανισμένοι.

Ο κίνδυνος να πέσει η ΝΔ σε εσωτερική εσωστρέφεια και να οδηγηθεί σε «εμφυλιοπολεμικές» καταστάσεις είναι ορατός.

Ήδη αρκετοί έχουν αρχίσει να θέτουν στο τραπέζι ζητήματα σύγκλησης οργάνων, τα οποία είναι άγνωστο τι μπορούν να προσφέρουν σε αυτό το συγκεκριμένο timing.

Κατά τρόπο περίεργο τις τελευταίες ώρες η συζήτηση για την εκλογή νέου Προέδρου μετατοπίζεται στην ανάγκη αλλαγής καταστατικού και στη διενέργεια συνεδρίου.

Κανείς βέβαια δεν εξηγεί επαρκώς για ποιο λόγο πρέπει να συγκληθεί η Κ.Ο. ή για ποιο λόγο η παράταξη πρέπει να οδηγηθεί σε έκτακτο συνέδριο.

Απορίας άξιον είναι «γιατί η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν εξηγεί με λεπτομέρειες πώς έφτασαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο;».

Γιατί ο κ. Μεϊμαράκης δεν αναλαμβάνει να αποκαταστήσει το χαμένο κύρος της παράταξης και να επιταχύνει τις διαδικασίες;

Όλη αυτή η παραφιλολογία λειτουργεί ως τροχοπέδη στην αναδιάταξη της παράταξης που φαίνεται να χάνει πολύτιμο χρόνο.

Το φιάσκο της Κυριακής (20/11/2015) μετέτρεψε ένα διαδικαστικό πρόβλημα σε μείζον πολιτικό ζήτημα.

Η ΝΔ πάσχει από αδυναμία συνεννόησης και ο κίνδυνος να οδηγηθεί σύντομα σε διάσπαση, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Οι τηλεοπτικές επικλήσεις της ενότητας είναι προφανές ότι δεν φτάνουν για να διαλύσουν την περιδίνηση την οποία έχει περιέλθει το κόμμα της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις