ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καράογλου: Βάλαμε την πασαρέλα μπροστά από την πολιτική διαδικασία

Καράογλου: Βάλαμε την πασαρέλα μπροστά από την πολιτική διαδικασία

Ως την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΝΔ χαρακτήρισε τα χθεσινά γεγονότα που οδήγησαν στη ματαίωση των εκλογών ο βουλευτής του κόμματος, Θόδωρος Καράογλου, υπογραμμίζοντας ότι οι υποψήφιοι επέλεξαν την πασαρέλα από τις πολιτικές διαδικασίες.

"Ντροπή και απαράδεκτα τα χθεσινά γεγονότα δεν ταιριάζουν σε ένα κόμμα με 41 χρόνια προσφοράς στην πατρίδα και στους πολίτες. Θεωρώ ότι είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόμματός μας που πρέπει όσο δυνατόν πιο σύντομα να την αφήσουμε πίσω" είπε ο κ. Καράογλου, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM".

Είπε ότι από την πρώτη στιγμή διαφώνησε με τη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών, χωρίς να προηγηθεί πολιτική συζήτηση, με σύγκληση των κομματικών οργάνων και τη διενέργεια συνεδρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στη ΝΔ "βάλαμε το κάρο μπροστά από το άλογο".

"Αντί να κάνουμε πρώτα πολιτική συζήτηση, αντί να κάνουμε κοινοβουλευτική ομάδα, πολιτική επιτροπή να πάμε σε συνέδριο και μετά να προκηρύξουμε εκλογές εμείς κάναμε το αντίθετο. Βάλαμε την πασαρέλα μπροστά από την πολιτική διαδικασία" τόνισε.

Έκανε επίσης γνωστό ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερες από 30 υπογραφές βουλευτών για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και τη διεξαγωγή συνεδρίου, ενώ κάλεσε τους 4 υποψήφιους "να μη σπεκουλάρουν" πάνω στην άσχημη χθεσινή εξέλιξη.

"Να σταματήσουν λίγο, έχουν και αυτοί τις ευθύνες τους" είπε και εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΔ θα πρέπει να κινηθεί ποινικά κατά της εταιρείας που ανέλαβε τη διοργάνωση των εκλογών. "Η ΝΔ στην κυριολεξία ξεφτιλίστηκε από αυτή διαδικασία και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήματα" είπε ο κ. Καράογλου, προτείνοντας να "παγώσει" για έξι μήνες η εκλογή νέου προέδρου προκειμένου να διεξαχθεί το συνέδριο.

Καταλήγοντας επέρριψε ευθύνες και στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), λέγοντας ότι δεν έγινε καμία δοκιμή στο ηλεκτρονικό σύστημα των 1.350 εκλογικών τμημάτων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην εκλογική του περιφέρεια, τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, τα μηχανήματα πήγαν Σάββατο βράδυ, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος χειριστής να τα δοκιμάσει και να τα λειτουργήσει δοκιμαστικά.

Σχετικές ειδήσεις