ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έχει στο μυαλό του αυτός να κυβερνά και εμείς να συζητάμε

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έχει στο μυαλό του αυτός να κυβερνά και εμείς να συζητάμε

«Σε διάλογο που είναι προκάλυμμα για να μπορέσουν να εδραιώσουν το καθεστώς τους οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, εμείς δε συμμετέχουμε». Αυτή ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη σε ερώτηση, «πώς απαντάμε στην πρόσκληση Τσίπρα για εθνική συνεννόηση», που δέχθηκε χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνομιλίας με εθελοντές του Ποταμιού.

«Ο κ. Τσίπρας έχει στο μυαλό του αυτός να κυβερνά και εμείς να συζητάμε. Έχει τη διάθεση ο κ. Τσίπρας να συζητήσει τα επείγοντα προβλήματα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή; Σ΄ αυτή τη συζήτηση είμαστε ανοιχτοί», προσέθεσε

Σε επόμενο ερώτημα για πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής του Κινήματος είπε: «Το ΠΑΣΟΚ εκπέμπει ένα θολό μήνυμα. Άλλοτε προοδευτικό, άλλοτε συντηρητικό. Το Κίνημά μας ιδρύθηκε γιατί είχαμε απέναντί μας ένα επικίνδυνο παλιό σύστημα και έναν ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να μοιάσει στο παλιό. Εμείς ιδρυθήκαμε για να αντιμετωπίσουμε το μακρύ χέρι των κομμάτων στο κράτος. Αυτά δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην εξουσία. Δεν θα συνεργασθούμε, λοιπόν, με τους κομματικούς μηχανισμούς που ευθύνονται για πολλά από τα λάθη του παρελθόντος».
Σε ό,τι αφορά στην πολιτική «ταυτότητα» του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι είναι η «φωλιά» για τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, οριοθετώντας τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συντηρητική δύναμη. Αυτός που πιστεύει στον κρατισμό δεν μπορεί να είναι προοδευτική δύναμη. Εμείς υπερασπιζόμαστε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος», είπε. Απηύθυνε δε κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας αναφέροντας: «Ελπίζω μέχρι το Συνέδριο να έχουν προστεθεί στο Ποτάμι νέοι άνθρωποι, νέες φιλελεύθερες δυνάμεις. Αυτοί που μέχρι χθες έβλεπαν ότι η ΝΔ θα μπορούσε να είναι λύση και δεν είναι. Αυτοί οι προοδευτικοί φιλελεύθεροι της ΝΔ πρέπει να έρθουν στο Ποτάμι. Μαζί με τις προοδευτικές κεντροαριστερές δυνάμεις. Οι άνθρωποι που πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λύση και τώρα τραβάνε τα μαλλιά τους και λένε πώς προδοθήκαμε, πρέπει να έρθουν στο Ποτάμι».

Σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, σημείωσε ότι δεν είναι καλό για το πολιτικό σύστημα. «Δίνει αστάθεια στην κοινωνία, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και εβδομάδες ασχολείται μόνο με τα προβλήματα του σπιτιού της. Ο κύριος ρόλος των κομμάτων είναι να ασχολούνται με τα προβλήματα της κοινωνίας».
Σχετικά με την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι έχει μια συγκεκριμένη άποψη που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. «Με βάση τις δικές μας αρχές θα κρίνουμε αν το νομοθέτημα που προτείνει ο κ. Τσίπρας μπορεί να πάρει θετική ψήφο από το Ποτάμι», υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις