ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Πάνε για δεύτερο εκλογικό φιάσκο

Εκλογές ΝΔ: Πάνε για δεύτερο εκλογικό φιάσκο

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία, η οποία βυθίζεται σε ένα επικίνδυνο σπιράλ εσωστρέφειας και σφοδρών αντιπαραθέσεων, οι οποίες επικεντρώνονται στον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, καθώς άλλοι ζητούν να στηθούν κάλπες στις 13 Δεκεμβρίου και άλλοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η όλη διαδικασία να μετατεθεί κοντά στις 10 Ιανουαρίου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ ΣΤΗ «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΠΑΡΑΤΑΞΗ – ΟΡΑΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ – ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Επί της ουσίας η ΝΔ διεκδικεί – και όχι άδικα – το παγκόσμιο ρεκόρ γελοιοποίησης και αναξιοπιστίας, αφού χθες, Τρίτη (01/12/2015) αναβλήθηκε για ακόμη μία φορά η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος (ΚΕΦΕ), με τον πρόεδρο του οργάνου Γιάννη Τραγάκη, να ανακοινώνει ότι προγραμματιζόταν νέα συνάντηση στις 10:00 το πρωί σήμερα, Τετάρτη (02/12/2015), ώστε να καταλήξουν στο πότε θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Η αδυναμία της ΚΕΦΕ να λάβει μια συγκεκριμένη απόφαση επί της εκλογικής διαδικασίας έχει δύο σκέλη: το πρώτο έχει να κάνει με τα ανεπαρκή οικονομικά του κόμματος, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, στον «γαλάζιο» κορβανά υπάρχουν μετά βίας 200.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τα έξοδα που θα απαιτήσει η όποια εταιρεία αναλάβει να διοργανώσει τις εκλογές.

Το δεύτερο σκέλος είναι ακόμα πιο πολύπλοκο, αφού υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις και αντιπαραθέσεις ως προς το ποια εταιρεία θα αναλάβει εν τέλει να στήσει κάλπες και ηλεκτρονικά συστήματα για λογαριασμό της ΝΔ.

Η ζοφερή εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον μια ζωντανή πραγματικότητα, αφού όλοι είναι εναντίον όλων, καμία πλευρά δεν θέλει να κάνει πίσω ως προς τις απαιτήσεις της και η συνεννόηση μοιάζει να ψυχομαχεί στην εσωκομματική αρένα.

https://www.newsbomb.gr/tag/giannhs-tragakhs

Εκλογές «εδώ και τώρα» ή... του χρόνου;

Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών διχάζει τα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θέλουν να ακούσουν λέξη για μετάθεση των εκλογών τον Γενάρη, με αρκετούς από τους υποστηρικτές τους να επισημαίνουν πως ήδη η όλη καθυστέρηση κι η ασυνεννοησία έχουν καταστήσει τη ΝΔ περίγελω στα μάτια των ψηφοφόρων του κόμματος.

Ταυτόχρονα, πολλοί βουλευτές εμφανίζονται ιδιαίτερα εκνευρισμένοι ζητώντας άμεσα λύση και μάλιστα εκλογές-εξπρές, αφού, όπως λένε, η εσωστρέφεια που έχει χτυπήσει την πόρτα της ΝΔ «είναι βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ».

Στον αντίποδα αυτών των αντιδράσεων, οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ομονοούν σε μια αναβολή της όλης διαδικασίας για το νέο έτος, με τα επιτελεία τους να εξετάζουν ως πιθανότερες ημερομηνίες τη 10η και τη 17η Ιανουαρίου 2016 για τον α’ και τον β’ γύρο των εκλογών αντίστοιχα.

Σχετικές ειδήσεις