ΚΟΜΜΑΤΑ

Τζιτζικώστας: Η ΝΔ κατάντησε μικρό κόμμα τα τελευταία χρόνια

Τζιτζικώστας: Η ΝΔ κατάντησε μικρό κόμμα τα τελευταία χρόνια

«Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα, όχι μικρό όπως κατάντησε τα τελευταία χρόνια, και πρέπει να απλώνεται από τη δημοκρατική Δεξιά μέχρι το Κέντρο». Αυτό δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (07/12/2015) ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας ότι η παράταξη έχει χάσει πλέον την επαφή της με τους πολίτες.

«Έχουμε αποκλειστεί από τους πολίτες, πρέπει να συνδιαμορφώσουμε με την κοινωνία σχέδιο εξόδου από την κρίση. Θέλουμε να διαμορφώσουμε πολιτικές θέσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 20 Δεκεμβρίου και να ψηφίσουν. «Ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει, ώστε η ΝΔ να αλλάξει ριζικά. Θα οδηγήσω την παράταξη σε συνέδριο αναζήτησης της Κεντροδεξιάς όπου εκεί θα τα συζητήσουμε όλα, και θεσμοθέτηση τάσεων και διετία θητεία προέδρου», είπε ο Απ. Τζιτζικώστας.

Εξάλλου, επισήμανε ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος θα μπορεί να προχωρήσει στον διορισμό δύο αντιπροέδρων, ο ένας εκ των οποίων θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Περιμένω το αποτέλεσμα των εκλογών για να ανακοινώσω τους αντιπροέδρους, θέλω έναν από τους συνυποψηφίους μου», είπε.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι συναίνεση να καλείς τους πολιτικούς αρχηγούς και την επομένη να τους αποκαλείς σκυλιά; έτσι την αντιλαμβάνεται τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας; Η πρόσκληση συναίνεσης του Τσίπρα για το ασφαλιστικό ήταν προσχηματική».

Και πρόσθεσε: «Η ανάπτυξη χρειάζεται, ποιος θα επενδύσει όμως; Πόσο καιρό θα μείνει κλειστή η γραμμή στην Ειδομένη; Ας αφήσουν τα κόλπα. Δεν είναι λύση να μειώσεις τις συντάξεις πρέπει να στρέψουμε την οικονομία στην παραγωγή. Ο κ. Τσίπρας εφήρμοσε πολιτική ανοιχτών θυρών στο προσφυγικό όταν ανέλαβε την εξουσία. Εμείς δεν είχαμε τέτοια προβλήματα. Έπρεπε να εμπλέξει γρήγορα τους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ και να αξιώσει από την Τουρκία τη δημιουργία hot spots στην Τουρκία. Είμαστε στο χείλος του γκρεμού με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ρoή Ειδήσεων