ΚΟΜΜΑΤΑ

ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε δωρεάν μαθήματα πολιτικής εξαπάτησης

ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε δωρεάν μαθήματα πολιτικής εξαπάτησης

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το ΚΚΕ σχολιάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας (07/12/2015) στην ΕΡΤ.

«Στη χθεσινή συνέντευξή του, ο κ. Τσίπρας παρέδωσε δωρεάν μαθήματα πολιτικής εξαπάτησης. Εμφάνισε ως «προστασία των αδυνάμων», μέτρα όπως το άνοιγμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ακόμη και για τις πιο φτωχές λαϊκές οικογένειες» αναφέρει το κόμμα, ενώ συνεχίζει λέγοντας: «Δεσμεύτηκε ότι δε θα πάρει μέτρα, τα οποία όμως έχει ήδη υπογράψει και ψηφίσει στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «αέρα κοπανιστό» την υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα πειραχτούν οι κύριες συντάξεις, καθώς όπως υποστηρίζει το κόμμα, «όχι μόνο γιατί αποτελεί έμμεση παραδοχή για μεγάλο τσεκούρι στις επικουρικές, αλλά και γιατί οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις και η πλήρης διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, έχει ήδη δρομολογηθεί με τις μεγάλες μειώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφαρμογή των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου». «Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα θα παίξει ενεργό ρόλο στον εξελισσόμενο πόλεμο στη Συρία, υιοθετώντας πλήρως το πρόσχημα των ιμπεριαλιστών για την αντιμετώπιση δήθεν των τζιχαντιστών» τονίζει το ΚΚΕ στο σχόλιό του, καταλήγοντας «ο λαός έχει πλέον πείρα, για να αντιληφθεί ότι όποτε ακούει κορώνες για «σκληρές διαπραγματεύσεις» πρέπει να περιμένει νέα αντιλαϊκά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου».