ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ – Μητσοτάκης: Συνιστώσες τύπου ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν στη ΝΔ

Εκλογές ΝΔ – Μητσοτάκης: Συνιστώσες τύπου ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν στη ΝΔ

«Συνιστώσες με τη μορφή που υπάρχουν και υπήρχαν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν στη ΝΔ. Πρέπει να πω ότι και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν συνιστώσες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες ευθέως κρατάνε ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τρομοκράτες και με στοιχεία του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο περιβόητος κ. Λάμπρου δεν το έκρυψε ποτέ ότι συνομιλεί...». Αυτό δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (18/12/2015) ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κόμμα, δύο εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε τα σενάρια περί πιθανής επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην αρχηγία της ΝΔ, λέγοντας: «Δεν έχω ακούσει ποτέ τον κ. Καραμανλή να εκδηλώνει κάποιο ενδιαφέρον για την επιστροφή του στην ενεργή πολιτική με αυτόν τον τρόπο. Δεν νομίζω ότι είναι στις προθέσεις του».

Ερωτηθείς σχετικά με την έντονη φημολογία για ίδρυση νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Εγώ προσωπικά το αποκλείω. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ταυτίσει την παρουσία του με τη ΝΔ και νομίζω ότι πραγματικά την πονάει και την αγαπάει πάρα πολύ».

Στο ερώτημα τι θα κάνει με τα χρέη του κόμματος στην περίπτωση που εκλεγεί, ο ίδιος απάντησε: «Το 60% της κρατικής επιχορήγησης κατευθύνεται υποχρεωτικά και δια νόμου στην εξυπηρέτηση των χρεών του κόμματος, το υπόλοιπο 40% καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες κατά την άποψή μου είναι εξαιρετικά υψηλές. Εγώ έχω πει ότι θα λειτουργήσω τη ΝΔ με μια πολύ λιτή μορφή, με πολύ μειωμένες λειτουργικές δαπάνες, φεύγοντας από ένα βαρύ και ακριβό κτίριο, πηγαίνοντας σε μια πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας και με έναν οργανικό βραχίονα πολύ πιο λιτό και με πολύ λιγότερο στελεχιακό δυναμικό... Αυστηρή λιτότητα στη ΝΔ. Πρέπει να σεβόμαστε τα χρήματα του φορολογούμενου».

Απέκλεισε κατηγορηματικά τα σενάρια περί διάσπασης της ΝΔ και τόνισε: «Πιστεύω ότι είμαι ο πιο κατάλληλος να το κάνω χωρίς ταυτόχρονα να αποξενώσω τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ».

Τέλος, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα.

«Το παράλληλο πρόγραμμα είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα τακτοποίησης κολλητών και φίλων, ένα άθροισμα ρουσφετολογικών ρυθμίσεων το οποίο ευτυχώς και απεσύρθη απ’ τη Βουλή και ελπίζω να μην επανέλθει. Είναι αδιανόητο να κατατίθεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και να επιδιώκει η κυβέρνηση να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος (...) Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου είναι απαράδεκτο. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις είναι ρυθμίσεις πελατειακού, ρουσφετολογικού χαρακτήρα. Άρα δεν μιλάμε για κανένα παράλληλο πρόγραμμα. Την εποχή που τα νοσοκομεία μας δεν έχουν φάρμακα η κυβέρνηση εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να διορίζει κολλητούς και φίλους στο δημόσιο», επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΝΔ

Σχετικές ειδήσεις