ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφιανός: Οι ΜΚΟ στη Λέσβο «λύνουν και δένουν» με τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης

Σοφιανός: Οι ΜΚΟ στη Λέσβο «λύνουν και δένουν» με τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και της δράσης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εξαπέλυσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη.

«Πρόκειται για πολιτικό θράσος όταν ο κ. Τσίπρας ο οποίος δέχεται τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία με αφορμή το μεταναστευτικό, να μιλά για μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών όταν ο ίδιος έχει υπογράψει τις αποφάσεις στην άτυπη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προ διμήνου, οι οποίες προβλέπουν την λειτουργία των κέντρων καταγραφής στα νησιά και την παραμονή 50.000 μεταναστών στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Σοφιανός, σε συνέντευξη Τύπου.

«Ο αριθμός αυτός θα διογκωθεί πολύ σύντομα, καθώς τους τελευταίους δύο μήνες έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα μόλις 30 πρόσφυγες με προορισμό το Λουξεμβούργο ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται 20.000 διαμερίσματα ώστε να κρατούν εγκλωβισμένους στη χώρα μας όσους δεν θα κάνουν δεκτούς τα άλλα κράτη» πρόσθεσε.

Με αφορμή τα ζητήματα περίθαλψης των μεταναστών και προσφύγων, ο κ. Σοφιανός κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, όταν μιλάει για «αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων με ανθρωπισμό και βλέπουμε την εγκατάλειψη και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν αυτοί οι άνθρωποι».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τη στάση τους και τις αποφάσεις που έχουν υπογράψει έχουν νομιμοποιήσει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και το δουλεμπόριο. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στη Λέσβο "λύνουν και δένουν" μοιράζοντας το νησί σε κομμάτια για τα οποία διαγκωνίζονται ξεπλένοντας χρήμα ενώ μεταξύ τους βρίσκονται και πράκτορες» είπε ο κ. Σοφιανός τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα όλης αυτής της υπόθεσης θα τα εκμεταλλευτεί η φιλοναζιστική Χρυσή Αυγή. «Να ξεκουμπιστούν οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» είπε με οργή τονίζοντας πως η θέση του κόμματός του είναι η διαχείριση του όλου ζητήματος από κρατικές δομές με προσλήψεις προσωπικού στον πρώτο και το δεύτερο βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για απευθείας μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία προς τις χώρες προορισμού τους χωρίς τη μεσολάβηση δουλεμπόρων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Κατά την παραμονή του στη Μυτιλήνη, ο κ. Σοφιανός πραγματοποίησε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, επισκέψεις σε χώρους υποδοχής και περίθαλψης μεταναστών και προσφύγων, ενώ μίλησε σε εκδήλωση της Οργάνωσης Λέσβου του ΚΚΕ, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρας «Στέλιος Παυλής».

Σχετικές ειδήσεις