ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο ασφαλιστικό: Στρατούλης – Ολοκληρωτική κατεδάφιση των συντάξεων

Νέο ασφαλιστικό: Στρατούλης – Ολοκληρωτική κατεδάφιση των συντάξεων

Οι προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά «νέα λεηλασία των συντάξεων με κύρια θύματα τους χαμηλοσυνταξιούχους λόγω σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ, τους νέους συνταξιούχους και τους αγρότες» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και μέλος της προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας διαπιστώνει ολοκληρωτική κατεδάφιση των συντάξεων και τονίζει πως μόνο οι μαζικοί, ενωτικοί εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν να βάλουν φραγμούς στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ το 2016, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας» αναφέρει ο κ. Στρατούλης και εκτιμά ότι «το κουαρτέτο των δανειστών στις "διαπραγματεύσεις" θα αξιοποιήσει αυτές τις σφαγιαστικές προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να πετύχει αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τα παλαιομνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) έχουν συμφωνήσει μαζί του στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης».

Σχετικές ειδήσεις