Εκλογές ΝΔ 2ος Γύρος: Η Wall Street Journal υποστηρίζει Μητσοτάκη για την προεδρία

Newsroom Newsroom

Εκλογές ΝΔ 2ος Γύρος: Η Wall Street Journal υποστηρίζει Μητσοτάκη για την προεδρία

Σαφής υποστήριξη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Wall Street Journal η οποία σε εκτενές της άρθρο τάσσεται υπέρ της ανάληψης της προεδρίας της ΝΔ χαρακτηρίζοντας μάλιστα το γεγονός ως σημείο καμπής την προοπτική εκλογής του.

Στο άρθρο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Simon Nixon με τίτλο «Ακτίδα Ελπίδας του Νέου Έτους για την Ελλάδα», αναφέρεται ότι σε μία τέτοια περίπτωση «θα άνοιγε η πόρτα, ώστε η Νέα Δημοκρατία να επανατοποθετηθεί σαν ένα μοντέρνο κεντροδεξιό κόμμα, υπέρμαχο της επιχειρηματικότητας, το οποίο θα μπορούσε να συσπειρώσει τις κεντρώες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα». Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες.

«Μία αναμορφωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία, ικανή να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, θα πίεζε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις φιλόδοξες, αλλά κυρίως ανεκπλήρωτες, μεταρρυθμιστικές υποσχέσεις του. Θα αναπτέρωνε, επίσης, το ηθικό του δοκιμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, η τύχη του οποίου είναι καθοριστική για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει ο κ. Nixon. Παράλληλα, εκτιμά ότι μία νίκη του κ. Μητσοτάκη θα είχε απήχηση και πέραν της Ελλάδας και «θα έστελνε το μήνυμα ότι πολιτική ανανέωση στην Ευρώπη είναι εφικτή, ακόμα και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved