ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ 2ος γύρος: Πού ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εκλογές ΝΔ 2ος γύρος: Πού ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σε «εκλογικό πυρετό» βρίσκεται τοκόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη στιγμή που εντείνονται οιδιεργασίες, για ναείναι όλα έτοιμα για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογώντης Κυριακής.

Πού και πώς ψηφίζω – Οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ – Τα αποτελέσματα και η εκλογική διαδικασία

Το αξίωμα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας διεκδικούν πλέον δύο υποψήφιοι, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρά το εκλογικό φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, και μετά τη μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στον α' εκλογικό γύρο της 20ης Δεκεμβρίου, η ΝΔ, για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 2009, θα εκλέξει πρόεδρο με απευθείας ψηφοφορία από τα μέλη και τους φίλους της. Στην εσωκομματική αυτή διαδικασία που θα αναδείξει τον 9ο κατά σειρά πρόεδρο στην 41χρονη ιστορία του κόμματος.

Δικαίωμα ψήφου έχει κάθε Έλληνας πολίτης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή κάθε πολίτης που έχει δικαίωμα ψήφου με βάση το νόμο και είχε ψηφίσει στον α' γύρο των εκλογών στις 20 Δεκέμβρη. Προσοχή: Εάν κάποιος δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία του Δεκέμβρη, δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Δειτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.

Η κατανομή των εκλογικών τμημάτων ανά την Ελλάδα, τα ακριβή σημεία σε όλους τους νομούς της χώρας και οι διευθύνσεις τους είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΝΔ, όπως επίσης και οι αντίστοιχες πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού σε Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία και Κύπρο.

Ο ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα την ημέρα των εκλογών καθώς με το online σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου της εκλογικής διαδικασίας από την ΚΕΦΕ διαφυλάσσεται το αδιάβλητο από τυχόν διπλοψηφίες κλπ. Η διαδικασία θα διεξάγεται με ευθύνη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) ενώ κατά νομούς την αντίστοιχη ευθύνη θα έχουν οι νομαρχιακές εφορευτικές επιτροπές της ΝΔ.

Σύμφωνα με τους όρους που έχει θέσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ο ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα την ημέρα των εκλογών και δεν θα καταβάλλει κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΝΔ

Σχετικές ειδήσεις