ΚΟΜΜΑΤΑ

Εκλογές ΝΔ 2ος γύρος - Τραγάκης: Εντάσσουμε και το email στην εκλογική διαδικασία

Εκλογές ΝΔ 2ος γύρος - Τραγάκης: Εντάσσουμε και το email στην εκλογική διαδικασία

Τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) πέραν των fax για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων κατά τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ προανήγγειλε σήμερα, Παρασκευή (08/01/2016) ο επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννης Τραγάκης.

«Τι θα κάνουμε αυτή την Κυριακή; Επειδή το fax έχει κατά κάποιον τρόπο ξεπεραστεί - παρόλο που ήταν πιστή εφαρμογή του καταστατικού μας, διότι θα σας θυμίσω ότι και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εθνικές εκλογές στέλνουν τηλεγράφημα στη Νομαρχία για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα, που φέρει τις υπογραφές των μελών της εφορευτικής επιτροπής - αποφασίσαμε αυτή τη φορά να δεχθούμε και το e-mail», δήλωσε ο Γ. Τραγάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

Και πρόσθεσε: «Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μαζί με τον πρόεδρο των τοπικών εφορευτικών επιτροπών θα μπορούν να φωτογραφίσουν όπου μπορούν και όσο μπορούν το πρακτικό της ψηφοφορίας και να μας το αποστείλουν με e-mail, ώστε να έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα, που θα έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα. Σημασία έχει όμως η επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Σας έχω ακούσει και το έχετε πει πολλές φορές ότι είμαστε στην εποχή του fax. Το έχετε τρολάρει αρκετά, να σας πω όμως κάτι; Για σκεφτείτε τον γέροντα πρόεδρο - τον εθελοντή γέροντα - της εφορευτικής επιτροπής Δροσοτσάνη, ο οποίος δεν έχει τηλέφωνο για να μπορεί να πάρει 4G ή δεν έχει internet... Κάποιος θα έχει εκεί λοιπόν, αλλά αυτός που θα έχει όμως, κρατήστε το αυτό, πρέπει να είναι επιβεβαιωμένος χρήστης. Διότι δεν μπορεί ο καθένας να μας στείλει οποιοδήποτε αποτέλεσμα από οποιοδήποτε τηλέφωνο και να μας πει "ξέρετε, αυτό είναι το αποτέλεσμα”», συμπλήρωσε ο Γ. Τραγάκης.

Αναφερόμενος στο πότε θα υπάρξει μία σαφής εικόνα για τον νικητή των εκλογών ο Γιάννης Τραγάκης, σημειώσε: «Γύρω στις 23:00 θα έχουμε εικόνα. Εκτός αν παρουσιαστεί το ίδιο φαινόμενο κι έχουμε τέτοια προσέλευση, δηλαδή κλείσουν οι κάλπες 22:27, όπως έκλεισαν την προηγούμενη φορά».