ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ 2ος γύρος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε να ψηφίσετε

Εκλογές ΝΔ 2ος γύρος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε να ψηφίσετε

Κανονικά και χωρίς προβλήματα έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εξυπηρέτηση σας, όπως σε ποια εκλογικά κέντρα μπορείτε να ψηφίσετε και ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου.

Το αξίωμα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας διεκδικούν πλέον δύο υποψήφιοι, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί της Κυριακής 10 Ιανουαρίου και αναμένεται να κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα, αν και μπορεί να υπάρξει μια μικρή παράταση.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας που θα εκλεγεί πρόεδρος με απευθείας ψηφοφορία από τα μέλη και τους φίλους της.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχει κάθε Έλληνας πολίτης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή κάθε πολίτης που έχει δικαίωμα ψήφου με βάση το νόμο και είχε ψηφίσει στον α' γύρο των εκλογών στις 20 Δεκέμβρη. Προσοχή: Εάν κάποιος δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία του Δεκέμβρη, δεν έχει δικαίωμα ψήφου.
Δειτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ

Οι κάλπες θα ανοίξουν Η κατανομή των εκλογικών τμημάτων ανά την Ελλάδα, τα ακριβή σημεία σε όλους τους νομούς της χώρας και οι διευθύνσεις τους είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΝΔ, όπως επίσης και οι αντίστοιχες πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού σε Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία και Κύπρο.

Ο ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα την ημέρα των εκλογώνκαθώς με το online σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου της εκλογικής διαδικασίας από την ΚΕΦΕ διαφυλάσσεται το αδιάβλητο από τυχόν διπλοψηφίες κλπ. Η διαδικασία θα διεξάγεται με ευθύνη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) ενώ κατά νομούς την αντίστοιχη ευθύνη θα έχουν οι νομαρχιακές εφορευτικές επιτροπές της ΝΔ.

EΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σχετικές ειδήσεις