ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Αυτή είναι η «σκιώδης κυβέρνηση» του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΝΔ: Αυτή είναι η «σκιώδης κυβέρνηση» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σημαντικές αλλαγές στο προφίλ του κόμματος ετοιμάζεται να επιφέρει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να ισχυροποιηθεί το αντιπολιτευτικό στίγμα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Τα Νέα», η αρχή δίνεται με το «comeback» της Ντόρας Μπακογιάννη σε ρόλο κομματικής ευθύνης. Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, η αδελφή του νεοεκλεγέντα προέδρου της ΝΔ αναμένεται να αναλάβει, όπως όλα δείχνουν, υπεύθυνη τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας.

Κατά τις ίδιες πηγές, η Όλγα Κεφαλογιάννη αναλαμβάνει συντονίστρια των τομέων Παραγωγής και Εμπορίου, ενώ διακριτό ρόλο στο νέο σχήμα θα έχει και ο Μάκης Βορίδης, ως συντονιστής στους τομείς Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Τον συντονισμό στους τομείς των Οικονομικών Υποθέσεων αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας, για τις Κοινωνικές Υποθέσεις επικρατέστερος φέρεται ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ ρόλο συντονιστή (Μορφωτικές Υποθέσεις) φέρεται να διεκδικούν και οι Βασίλης Κικίλιας και Σίμος Κεδίκογλου.

Σύμφωνα, πάντα, με τα «Νέα», ο Νότης Μηταράκης προορίζεται για τον τομέα Ναυτιλίας, ο Κώστας Τζαβάρας για τον τομέα Δικαιοσύνης και ο Βασίλης Οικονόμου για τον τομέα Εργασίας.

Θέσεις τομεαρχών, οι ίδιες πηγές προεξοφλούσαν ότι θα αναλάβουν και οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρήστος Δήμας, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Κώστας Καραγκούνης, Θόδωρος Φορτσάκης, Χρήστος Κέλλας, Ελενα Ράπτη, Φωτεινή Αραμπατζή, Κώστας Κουκοδήμος και Γιώργος Κασαπίδης.

Σχετικές ειδήσεις