ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Στήνεται το κάλπικο δίπολο

Κουτσούμπας: Στήνεται το κάλπικο δίπολο

Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι πήρε τη σκυτάλη από την προηγούμενη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βαδίζοντας κι αυτή τον αντιλαϊκό, όπως είπε, δρόμο των μνημονίων, κατηγόρησε το βράδυ του Σαββάτου, σε κομματική ομιλία του στα Χανιά, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζει στον ίδιο δρόμο των μνημονίων, γιατί το μεγαλύτερο μνημόνιο είναι το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού που δεν μπορεί να ανακάμψει από την κρίση του, χωρίς τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση, το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης, όλων των λαϊκών στρωμάτων. Και αν ένα πράγμα αποκαλύφτηκε περίτρανα από την πρώτη και τη δεύτερη φορά αριστερά, είναι ο μύθος ότι μπορεί να υπάρξει πραγματικά αριστερή φιλολαϊκή διαχείριση εντός των τειχών του καπιταλισμού, της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της ΕΕ, ότι μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, ότι δήθεν μπορεί να υπερασπίζει και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, του λαού της, αλλά και να εξασφαλίζει και να δυναμώνει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, των πολυεθνικών, των καπιταλιστών» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Από τα Χανιά ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να αντισταθεί στη λογική των μνημονίων καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μπορεί να δει τι φταίει, και οι αγώνες των πρώτων χρόνων της οικονομικής κρίσης, ενάντια στα μνημόνια, έφεραν τελικά μαζί με τις εναλλάξ κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και τη συγκυβέρνησή τους στη συνέχεια, νέα μνημόνια, νέα μέτρα. Τι φταίει που η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε η λεπίδα του τρίτου μνημονίου με τη σφραγίδα της πρώτης φορά αριστερής κυβέρνησης, που αύριο γιορτάζει μάλιστα και τα πρώτα της γενέθλια, με το λαό να βρίσκεται στους δρόμους, προδομένος όπως πάντα, από τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια. Σήμερα μπορεί ο καθένας να δει, τι φταίει που η λογική της επιλογής δήθεν του "μικρότερου κακού", έφερε το μεγαλύτερο κακό, το τρίτο μνημόνιο και τα σημερινά πιο σκληρά μέτρα».

Ο κ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Ένας χρόνος αριστερά - ένας χρόνος μάχη, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για να γιορτάσει τον έναν χρόνο της κυβέρνησής του. Θα μπορούσαμε πολύ απλά να ρωτήσουμε: "από πότε γιορτάζονται τα μνημόνια"»;

Παράλληλα, έθεσε τα ερωτήματα: «Για ποιον αλήθεια δίνει μάχη ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Για ποιον διαπραγματεύεται με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ; Γιατί προχωρά βήμα προς βήμα όλες τις δεσμεύσεις, τις μεταρρυθμίσεις διατηρώντας μάλιστα ανέπαφο όλο το αντιλαϊκό οικοδόμημα των προηγούμενων κυβερνήσεων; Γιατί επιμένει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η κατά γράμμα υλοποίηση της συμφωνίας που υπέγραψε με την τρόικα που έγινε κουαρτέτο;»

Στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι το ΚΚΕ δίνει τη μάχη του δίπλα στο λαό, την ώρα που «στο πολιτικό σκηνικό στήνεται το κάλπικο δίπολο με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Την ώρα που τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και λοιπά στριμώχνονται μη χάσουν το στασίδι τους γύρω απ’ αυτό».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ζήτησε για μια ακόμα φορά την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισε «έγκλημα» κατά του συνόλου της κοινωνίας και υποστήριξε ότι «για το λαό μας πρέπει να γίνει αιτία πολέμου». Τέλος, κάλεσε εργαζόμενους και πολίτες να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις που γίνονται σ’ όλη τη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις