ΚΟΜΜΑΤΑ

Νικολόπουλος: Η κυβέρνηση σπατάλησε αλόγιστα το πολιτικό της κεφάλαιο

Νικολόπουλος: Η κυβέρνηση σπατάλησε αλόγιστα το πολιτικό της κεφάλαιο

Στις τελευταίες εξελίξεις για το απεργιακό μέτωπο και το ασφαλιστικό, αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «η κοινωνική πραγματικότητα δείχνει πως η κυβέρνηση σπατάλησε αλόγιστα το πολιτικό της κεφάλαιο», σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Αιγαίο».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι προβάλλει μία «κούφια» επιχειρηματολογία σε όσα συμβαίνουν:

«Από την "απέναντι μεριά" ο κ. Μητσοτάκης και ο κύκλος των "οικονομιστών φιλελευθέρων", που ανέλαβε την ηγεσία της Ν.Δ. προ ελαχίστων εβδομάδων, προβάλουν μια αντιπολιτευτική κούφια επιχειρηματολογία απέναντι στην "ηττημένη" Αριστερά του "ναι σε όλα" του κ. Τσίπρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ευθύνη όλων των μνημονιακών Κυβερνήσεων και των Υπουργών που υπηρέτησαν αυτές τις καταστροφικές υφεσιακές πολιτικές, ένας εκ των οποίων κορυφαίος υπήρξε ο Κ. Μητσοτάκης, δεν είναι ίδιες για την κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία βρισκόμαστε.

Η ευθύνη της δομικής χρεοκοπίας, άρα και του ασφαλιστικού συστήματος, ανήκει σε όλους αυτούς που άσκησαν ή επηρέασαν τη διακυβέρνηση της χώρας και ιδιαίτερα της περιόδου από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και μετά.

Της περιόδου εκείνης όπου κυριάρχησαν οι εθνομηδενιστές του "ευρωπαϊκού μονόδρομου" οι ευρωλιγούριδες που έλεγε και ο Μακαριστός Χριστόδουλος είτε από την πλευρά της φιλελεύθερης Κεντροδεξιάς είτε από την πλευρά της δήθεν εκσυγχρονιστικής Σοσιαλδημοκρατίας.

Τότε που, υπέγραφαν και αναλάμβαναν δεσμεύσεις και υποχρεώσεις έναντι της ευρωπαϊκής δομής και της διαδικασίας οικονομισματικής συγκρότησης ομοσπονδίας, χωρίς ταυτόχρονα στο εθνικό επίπεδο να προχωρούν στις αναγκαίες προσαρμογές και μεταρρυθμίσεις, που θα μετέτρεπαν την Ελλάδα σε "βιώσιμη περιοχή" της ευρωζώνης.

Και τώρα ήρθαν οι σκληροί μήνες της αξιολόγησης του μνημονίου με τον λαό να συνεχίζει να "ματώνει". Είναι αδύνατο η Κυβέρνηση να πείσει και τους δανειστές και τους πολίτες. Έχει αποδειχτεί άλλωστε πως τα μνημόνια καταπίνουν τις κυβερνήσεις όλες... είτε είναι "δεξιοαριστερές" είτε είναι "αριστεροδεξιές"».

Τέλος, αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του για τους αγρότες είπε:

«Δεν υπάρχει κυβέρνηση την τελευταία εικοσαετία που να μην έχει έρθει αντιμέτωπη με αγροτικές κινητοποιήσεις, που να μην έχει δει να στήνονται για χάρη της αγροτικά μπλόκα και τα τρακτέρ να παρατάσσονται σ' αυτά σε μορφή στρατιωτικής φάλαγγας. Από τα χρόνια που κυριαρχούσε η εμβληματική φιγούρα του Πατάκη και την εποχή που ο Χατζηγάκης (τον καιρό που η Νέα Δημοκρατία ήταν πάλι στην αντιπολίτευση, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ) φώναζε ανεβασμένος σε ένα τρακτέρ "όλα τα κιλά όλα τα λεφτά", έως και στις μέρες μας, όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν.

Επομένως, ούτε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα μπορούσε να τα γλιτώσει, αποτελώντας την εξαίρεση του κανόνα. Όμως, τούτη τη φορά, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν είναι κάποια μεμονωμένη διεκδίκηση, όπως η μη καταβολή των περιβόητων επιδοτήσεων ή οι χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του ξεσηκωμού των αγροτών, αλλά μια υπερφορολόγηση, που σε συνδυασμό με ένα ληστρικό ασφαλιστικό σχέδιο, έρχεται να αποτελειώσει τον εναπομείναντα αγροτικό κόσμο.

Όλες οι γνωστές και ομολογημένες προαναφερθείσες παθογένειες όπως "παχουλές" επιδοτήσεις που δίνονταν αφειδώς, ακόμη και σε μη δικαιούχους αγρότες, καθώς και όσα δεν έγιναν σχετικά με την περίφημη αναδιάρθρωση των καλλιεργειών που σημάδεψαν την αγροτική παραγωγή, αλλά και την κτηνοτροφία, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την άγρια επίθεση που εξαπολύεται τώρα εναντίον αγροτών και κτηνοτρόφων».