ΚΟΜΜΑΤΑ

Θεοδωράκης: Οι δανειστές πιέζουν γιατί έχουν απέναντι τους μια ανίκανη κυβέρνηση

Θεοδωράκης: Οι δανειστές πιέζουν γιατί έχουν απέναντι τους μια ανίκανη κυβέρνηση

«Το κουαρτέτο έχει ένα πλάνο για τη χώρα το οποίο δεν είναι πάντα σωστό. Βρίσκουν όμως ευκαιρία και πιέζουν γιατί έχουν απέναντί τους μια ανίκανη Κυβέρνηση, η οποία αδυνατεί να επανεκκινήσει την οικονομία» σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» μιλώντας για τη νέα διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Για το μεταναστευτικό ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Άκουσα τις αμήχανες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος δεν είπε όλη την αλήθεια. Το θέμα δεν είναι μόνο να αποτρέψουμε τους πνιγμούς όπως είπε. Βεβαίως να αποτρέψουμε τους πνιγμούς αλλά να αποτρέψουμε και το να μετατραπεί η Ελλάδα σε φυλακή της Ευρώπης για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες».

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό που έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις όλων των επαγγελματικών κλάδων, από τους αγρότες μέχρι τους ελεύθερους επαγγελματίες ανέφερε: «Μέχρι σήμερα οι αγαπημένοι των Κυβερνήσεων έπαιρναν μεγάλες συντάξεις πληρώνοντας μικρές εισφορές και κάποιοι έπαιρναν μικρές συντάξεις ενώ έδιναν μεγάλες εισφορές. Αυτός είναι ο δρόμος που ακολούθησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και που τώρα ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πατάει στις ράγες του παλιού και γι’ αυτό έχει ξεσηκώσει όλη την κοινωνία».

Οι βασικές τοποθετήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν:

«Υπάρχει ένα σενάριο το οποίο καλοβλέπουν και μερικοί στο ΣΥΡΙΖΑ: να πάρουμε μερικά παραπάνω χρήματα για να μπαλώσουμε κάποιες τρύπες, αφού δεν έχουμε τις λύσεις στην οικονομία, και να κάνουμε την Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο μεταναστών και προσφύγων. Να μην τολμήσουν να σκεφτούν ότι η Ελλάδα θα γίνει πολιτεία - φυλακή της Ευρώπης».

«Στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό ο κ. Τσίπρας αναλώθηκε σε γενικότητες. «Να έχουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό και όλοι να παίρνουμε μεγάλες συντάξεις». Αυτά όλοι οι Έλληνες θα τα δεχτούν, ό,τι κι αν ψηφίζουν. Σημασία όμως έχει το αν έχεις την τόλμη να κάνεις μια τομή στο ασφαλιστικό; Πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν έχει».

«Σε δύο κινήσεις πρέπει να προχωρήσει η χώρα, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις κάνει: δυναμική οικονομία και λιγότερο κομματικό κράτος».

«Το Ποτάμι δεν συμμετέχει σε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Εάν όμως σχηματιστεί μια Κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας, στην οποία θα συμμετέχουν σοβαροί άνθρωποι και με τη στήριξη παραπάνω από δύο κόμματα εμείς θα βοηθήσουμε αυτή την Κυβέρνηση».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι αρχηγός ενός συντηρητικού κόμματος και πρέπει να αποδείξει ότι οι προοδευτικές ιδέες έχουν αγκαλιαστεί από την πλειοψηφία της ΝΔ. Εκτίμησή μου είναι ότι θα δυσκολευτεί πάρα πολύ».

«Πέρα από τα μεγάλα λόγια των πρώτων ημερών η ΝΔ, στις θέσεις και την επιλογή των προσώπων της, επαναλαμβάνει τον συντηρητικό της εαυτό. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η ΝΔ ευθύνεται για τα χάλια της χώρας. Η Ελλάδα χρεοκόπησε στα χέρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σπάει όλα τα ρεκόρ ανικανότητας δε σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τις ευθύνες των άλλων».

«Το Ποτάμι είναι ένα μικρό κόμμα σε ποσοστό αλλά πάρα πολλές μεγάλες ιδέες ξεκινάνε από μας. Θέλουμε να είμαστε οι γεννήτορες των μεταρρυθμίσεων και έτσι θα συνεχίσουμε».

Ρoή Ειδήσεων