ΚΟΜΜΑΤΑ

Νικολόπουλος: Από τον Χριστοφοράκο στον Σημίτη, ο Μητσοτάκης βρήκε νέους καθοδηγητές

Νικολόπουλος: Από τον Χριστοφοράκο στον Σημίτη, ο Μητσοτάκης βρήκε νέους καθοδηγητές

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στη Βουλή και μας διαβάζει ό,τι του δίνουν οι εντιμότατοι φίλοι του, ό,τι λέει το «ΒΗΜΑ» του Ψυχάρη και ο “αρχιερέας της διαπλοκής” Κώστας Σημίτης» σχολίασε σε πρωινή ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή, ο ανεξάρτηος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά fm» μεταξύ άλλων είπε:

«Επιτέλους ό,τι δεν κατάφερε η Κεντροδεξιά Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, το καταφέραμε χτες όλοι εμείς ...πλην Μητσοτάκη. Χτες ηττήθηκε η διαπλοκή και η ασυδοσία των νταβατζήδων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού προηγουμένως ανδρώθηκε και πολιτικά ωρίμασε στην “αγκαλιά” του αειμνήστου διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Θ. Καρατζά, αλλά και του “αλήστου μνήμης” Χριστοφοράκου, τώρα φαίνεται ότι βρήκε τους καινούριους “καθοδηγητές” στα πρόσωπα των γνωστών κ.κ. Στ. Ψυχάρη και Κ. Σημίτη.

Χθες βράδυ (11/02/2016) η Βουλή και οι πολίτες που παρακολουθούσαν τις εργασίες της, ένιωσαν θλίψη και ντροπή, για τον νέο αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μετά το “πολιτικό στριπτίζ” που του έκανε ο Υπουργός Χρ. Σπίρτζης, όταν τον ξεμπρόστιασε, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο Μητσοτάκης ήρθε στο Εθνικό Κοινοβούλιο για να διαβάσει το “ποίημα” που είχε γράψει “ΤΟ ΒΗΜΑ” του Ψυχάρη».

Αντιγράφοντας τον Σημίτη: Εκλεκτική συγγένεια ή ιδεοπενία;

Ο κ. Νικολόπουλος συνέχισε λέγοντας:

«Το “δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”... Ε, λοιπόν παρακαλώ τους Έλληνες ας αναζητήσουν το βιβλίο που έγραψε ο Κ. Σημίτης “Πολιτική για μια δημιουργική Ελλάδα” και εν συνεχεία ας μελετήσουν τις παραγράφους στην πρώτη ομιλία Μητσοτάκη μετά την εκλογή του στην αρχηγία της ΝΔ, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 14/1/2016, αναφέρθηκε στην “Δημιουργική Ελλάδα” και έκανε λόγο για την απαράδεκτη εικόνα “η δημιουργική Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, να μένει μακριά από την πολιτική”.

Επίσης ας διαβάσουν την χθεσινή ομιλία του στη Βουλή με αφορμή την αδειοτότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Και εκεί θα διαπιστώσουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και πάλι στην “Δημιουργική Ελλάδα”, λέγοντας απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ότι “η Δημιουργική Ελλάδα είναι απέναντί σας”.

Η εμμονή του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην έννοια της “Δημιουργικής Ελλάδας” προφανώς κάτι θέλει να υποδηλώσει, έστω και συνθηματολογικά.
Το πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι τον όρο αυτό χρησιμοποιούσε, ο Κώστας Σημίτης, δηλαδή εκείνος που θα γραφεί στην ιστορία, με το προσωνύμιο που του “κόλλησε” ο Κώστας Καραμανλής “Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ” .

Μάλιστα όσα μας λέει για “φρέσκα” ο Κυρ. Μητσοτάκης , είναι “παλιοκαιρινά”. Τα έχει γραμμένα στο βιβλίο του, ο Κ. Σημίτης “Πολιτική για μια Δημιουργική Ελλάδα 1996-2004”, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ τον Δεκέμβριο του 2005 στην Αθήνα.

Αυτή η αντιγραφή της Σημίτειας συνθηματολογίας είναι δείγμα εκλεκτικής συγγένειας των νεοφιλελεύθερων απόψεων των Κυριάκου Μητσοτάκη-Κώστα Σημίτη και ταυτόχρονα είναι μια απόδειξη της ιδεοπενίας του ίδιου και του επιτελείου του.
Ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει αποδεικνύεται ότι παρά τη βερμπαλιστική προεκλογική ρητορική στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ο εκλεγείς τελικά αρχηγός της στην καλύτερη των περιπτώσεων στερείται απλώς πρωτότυπων ιδεών και στη χειρότερη προωθεί αδίστακτα τον εκ-σημιτισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Συμφωνούν οι Νεοδημοκράτες με αυτή τη Σημιτική νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη;

Πάντως αξίζει να κρατήσουμε ότι παραμένει σταθερά φίλος με τους... φίλους της Γερμανίας... από τον Χριστοφοράκο ... στον Σημίτη !!!!».

Χτες πέτυχαν αυτό που ήθελε ο Καραμανλής... «ξεδοντιάσαμε» τους νταβατζήδες

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε, τέλος, στην υπερψήφιση της τροπολογίας κατά πλειοψηφία για τις τηλεοπτικές άδειες από τη Βουλή:

«Επιτέλους ότι δεν κατάφερε η Κεντροδεξιά Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, το καταφέραμε χτες όλοι εμείς ...πλην Μητσοτάκη.

Χτες ηττήθηκε η διαπλοκή και η ασυδοσία των νταβατζήδων.

Πρέπει να εξηγήσει στον λαό γιατί θέλει να συνεχιστεί το ίδιο “αμαρτωλό” καθεστώς με τα κρατικοδίαιτα κανάλια που να λειτουργούν σε ένα καθεστώς παρανομίας ή ημιπαρανομίας, που εκβιάζοντας να αντλούν διαρκώς θαλασσοδάνεια και οι ιδιοκτήτες τους να παίρνουν τα δημόσια έργα και τις κρατικές προμήθειες. Να μην καταθέτουν πόθεν έσχες, να μην εξοφλούν τα δάνεια, να μην πληρώνουν φόρους και πρόστιμα.

Πόση υποκρισία Θεέ μου... Να διαρρηγνύει τας ιμάτια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις θέσεις εργασίας.

Αλήθεια πότε αντέδρασε στις εντολές της τρόικας για τις ομαδικές απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Τώρα ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος όταν απέλυε χιλιάδες δημοτικούς αστυνομικούς, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες , όταν εξαιτίας της πολιτικής του μνημονίου 1,5 εκατ. ιδιωτικοί υπάλληλοι βρέθηκαν στην ανεργία».