ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση της νεολαίας της ΛΑΕ για το ασφαλιστικό

Εκδήλωση της νεολαίας της ΛΑΕ για το ασφαλιστικό

Οι συνέπειες του προωθούμενου από την κυβέρνηση ασφαλιστικού νομοσχεδίου, και οι συνολικές προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας για το ασφαλιστικό και την έξοδο από την κρίση, βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης της νεολαίας της ΛΑΕ, με θέμα «Ανάμεσα σε ανεργία και μετανάστευση επιλέγουμε τη ΡΗΞΗ», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στο Πολυτεχνείο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Δέσποινα Σπανού, μέλος του Π.Σ. της ΛΑΕ, ανέλυσε τις θέσεις της παράταξης για το ασφαλιστικό, οι οποίες συνδέονται με τις συνολικές θέσεις για την οικονομία και την έξοδο από την κρίση, με δεδομένο ότι η ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων και η πάταξη της ανεργίας απαιτούν διαγραφή του χρέους, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και άρα σύγκρουση με τους δανειστές, έξοδο από την Ευρωζώνη και σύγκρουση με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αλέξανδρος Κλείτσας, νέος αγρότης, μίλησε για τις συνέπειες που θα έχει το νέο νομοσχέδιο για τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους αγρότες. Η Δέσποινα Παρασκευά, επισφαλώς εργαζόμενη, ανέδειξε τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που επικρατούν για τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι επισφαλώς εργαζόμενοι δεν έχουν και καμιά ελπίδα κατοχύρωσης εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Μαριάννα Τσίχλη, μέλος της επιτροπής αγώνα δικηγόρων Αθήνας, αναφέρθηκε την αποφασιστικότητα των νέων δικηγόρων αλλά και όλων των νέων επιστημόνων να προστατέψουν τα εργασιακά τους δικαιώματα για να μην αναγκαστούν να μεταναστεύσουν ή να είναι μονίμως άνεργοι.

Η μαζική συμμετοχή των νέων στην εκδήλωση, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ, αποδεικνύει ότι η νεολαία είναι αποφασισμένη να αγωνισθεί για να έχει μέλλον στον τόπο της.

Σχετικές ειδήσεις