ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης

Γκιουλέκας: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης

Ανεξέλεγκτη, χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση.

«Διαφημίζαμε ότι η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή χώρα στην οποία μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε, χωρίς κανέναν έλεγχο» είπε ο κ. Γκιουλέκας μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Η κ. Χριστοδουλοπούλου, αλλά και το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτό που έλεγε ξεκάθαρα ότι όσοι έρχονται θα μπορούν να νομιμοποιούνται» τόνισε ο κ. Γκιουλέκας επικρίνοντας επιπλέον την κυβέρνηση για το γεγονός –όπως επισήμανε– ότι καθυστέρησε να δημιουργήσει τα hot spots και τα κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Σχολιάζοντας τις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών, μέσω της εθνικής οδού με προορισμό την Ειδομένη, είπε ότι αυτή η κατάσταση δείχνει πως έχει ξεφύγει εντελώς ο έλεγχος από τα χέρια της κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι» είπε.

Χαρακτήρισε «τραγικές» τις ευθύνες της Ευρώπης και της Τουρκίας στο προσφυγικό και υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες συναντήσεις των χωρών του Βίσεγκραντ και της Αυστρίας ερήμην της Ελλάδας αποδεικνύουν, όπως και στην περίπτωση του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, ότι η Ευρώπη δεν έχει καμία απολύτως συνοχή.

Σχετικές ειδήσεις