ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Χωρίς έρμα στο προσφυγικό η κυβέρνηση, γράφει τη μουσική της εξόδου της

Χατζηδάκης: Χωρίς έρμα στο προσφυγικό η κυβέρνηση, γράφει τη μουσική της εξόδου της

Για ανερμάτιστη πολιτική στο προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χαζηδάκης.

«Η κυβέρνηση ερμηνεύει τις εξελίξεις από μια ιδεοληπτική σκοπιά, όντας δέσμια δογματισμών, και δεν έχει επαρκή τεχνογνωσία. Γι’ αυτό συμπεριφέρεται σαν εκκρεμές χωρίς έρμα» ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

«Το προσφυγικό εκτός απο κοινωνικές επιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει και διπλωματικές περιπλοκές χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί» προειδοποίησε ο κ. Χατζηδάκης.

«Η κυβέρνηση ήταν κατά της Αμυγδαλέζας, τώρα θα κάνει καινούργιες, κατήγγειλε τα hotspot δια του υπουργού Άμυνας, και τώρα, τραγική ειρωνεία, κατασκευάζει δια του Καμμένου hotspots....» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί πανηγυρικούς τόνους και αμέσως μετά έχει αρνητικά αποτελέσματα, όπως στην Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου που έκλεισαν τα σύνορα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ επιβράβευσε τη στάση αυτή. «Είναι πολύ ανησυχητικό» δήλωσε.

«Δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις»

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Έπρεπε να ακολουθήσουμε ευθεία οδό για την έξοδο από την κρίση όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Κύπρος... Αντίθετα αυτοπαγιδευόμαστε και πάμε να χάσουμε όλη τη δεκαετία» πρόσθεσε.

«Να επικεντρωθούμε πώς θα βγούμε από την κρίση... βυθιζόμαστε και πάλι στην ύφεση ενώ η πρόβλεψη για το 2016 και 2017 ήταν για χρονιές ανάπτυξης. «Δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις» διευκρίνισε.

«Γράφουν τη μουσική της εξόδου τους»

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το θέμα της διαφάνειας «για να γράψει τη μουσική της εξόδου της, επειδή τα έχει θαλασσώσει στους υπόλοιπους τομείς». «Νομίζω ότι θα κτίσει κάποια τείχη για να κλείσει τους οπαδούς της για να τους πείσει ότι είναι το αδιάφθορο κόμμα... Τέσσερις μυστικές συναντήσεις έκανε με τον εκδότη του Βήματος για να τον πείσει ότι δεν θα τον δανείσει» σχολίασε.

«Οι κυβερνήσεις είναι για να εργάζονται να μην έχουν άλλοθι, αν η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την έξοδό της για να κτίσει ένα μύθο της πτώσης της. Δεν λύνεται το πρόβλημα της Ελλάδας αν μια κυβέρνηση ρίχνει μόνο ευθύνες στους άλλους, προσπαθεί να διασώσει την εικόνα της με κάποια επικοινωνιακά τρικ» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις