ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Νικολόπουλος για τον «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς»: Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε

Ο Νίκος Νικολόπουλος για τον «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς»: Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη δημιουργία νέας παράταξης, του λεγόμενου «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς».

Ο κ. Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Από της ιδρύσεως του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, διατρανώνουμε και υπηρετούμε την ανάγκη μιας εθνικά ασυμβίβαστης και κοινωνικά ευαίσθητης Χριστιανικής παράταξης.

Η 7η σύνοδος της Πολιτικής Επιτροπής, των υποψηφίων Βουλευτών και Ευρωβουλευτών καθώς και των προεδρείων των Περιφερειακών Οργανώσεων κατέληξε στις εξής αποφάσεις.

1ον Να ανταποκριθεί σε κάθε γραπτή πρόσκληση που θα προέρχεται από κόμματα, κινήματα ή προσωπικότητες της κεντροδεξιάς και με όλες τις δυνάμεις του να συμμετάσχει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα.

2ον Να προτείνει στους συνομιλητές και συνοδοιπόρους, η ηγεσία του νέου κόμματος να προέλθει από το ιδρυτικό συνέδριο, το οποίο και θα δώσει το ιδεολογικό πλαίσιο το καταστατικό, το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Πατρίδας και θα εκλέξει τον Πρόεδρο.

3ον Εάν προταθεί και γίνει αποδεκτό απ’ όλους μια εκλογική συνεργασία όλων των κομμάτων, των κινήσεων κ.λ.π. πολιτικών μορφωμάτων που κινούνται στο κεντροδεξιό πατριωτικό χώρο, τότε και πάλι ο Πρόεδρος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ να προέλθει από εκλογή.

4ον Όλες οι συζητήσεις και τα βήματα προόδου να γίνονται γνωστά στα στελέχη και στα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

5ον Καμιά συνεργασία δεν θα γίνει αποδεκτή εάν προηγουμένως δεν εγκριθεί με ψηφοφορία από μια έκτακτη εθνική συνδιάσκεψη».

Και κατέληξε: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΛΑ.Ο.Σ., που δημόσια έγινε γνωστή από τον Γιώργο Καρατζαφέρη και εφ’ όσον γραπτώς προσκληθούμε με συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, θα προσέλθουμε με τις θέσεις και τις προτάσεις που η 7η σύνοδος ομόφωνα διαμόρφωσε».

Σχετικές ειδήσεις