ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Ο Μητσοτάκης είναι ο λαϊκιστής του νεοφιλελευθερισμού

Νικολόπουλος: Ο Μητσοτάκης είναι ο λαϊκιστής του νεοφιλελευθερισμού

Για το εύρος και το περιεχόμενο της νέας πολιτικής συμφωνίας κομμάτων και προσωπικοτήτων που συμπράττουν στη συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου, μίλησε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στα ραδιόφωνα «Κανάλι 1 – Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά», «Ράδιο Αίγιο» και «red pepper.gr», αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό «Euro Channel», ο κ. Νικολόπουλος τόνισε:

«Η νέα πολιτική συμμαχία έρχεται να στεγάσει πολιτικά όλες και όλους που πολιτικά είναι άστεγοι, όλους εκείνους που από καιρό έχουν αντιληφθεί ότι δεν εκφράζονται από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, τόσο στο χώρο της λεγόμενης παραδοσιακής δεξιάς, όσο και στο χώρο του κέντρου και της προσγειωμένης αριστεράς.

Η πλειοψηφία που απέχει ακόμα και από την κάλπη αλλά και η πλειονότητα των αγανακτισμένων, των απογοητευμένων που διαπιστώνει και ομολογεί ότι υπάρχει πολιτικό έλλειμμα και χώρος σε ολόκληρο το δημοκρατικό τόξο.

Πολίτες από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες χτίζουμε μια συμμαχία που θα ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την εθνική ανεξαρτησία με την λαϊκή κυριαρχία και την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Από την πολιτική συμμαχία απέκλεισε όλους αυτούς, οι οποίοι ορκίζονται στο «Ευαγγέλιο» του μνημονίου. «Δεν χωράνε σ’ αυτή τη νέα πατριωτική κοινωνική Χριστιανοδημοκρατική συμμαχία, οι ακραίοι, οι ευρισκόμενοι εκτός του δημοκρατικού τόξου, οι ακραίοι των νεοφιλελευθέρων και παλαιοκομμουνιστικών απόψεων «δεξιού ή και αριστερού τύπου», καθώς και όλων αυτών που ορκίζονται στο Ευαγγέλιο του μνημονίου».

Ως προς το προσφυγικό, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε:

«Το προσφυγικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν θα επιτρέψουμε να ισλαμοποιήσει την Ελλάδα.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, είναι δυστυχώς αληθινό ότι οι αριστεροί Φιληδομουζάλες υλοποιούν μαζί με τους Μητσοτάκηδες τα σχέδια της Νέας τάξης για την παγκοσμιοποίηση.

Η νέα μεγάλη κοινωνική δημοκρατική πατριωτική συμμαχία δεν αισθάνεται ενοχές επειδή διαχωρίζουμε το ανθρωπιστικό μας χρέος προς τους πρόσφυγες, από την επέλαση του μουσουλμανισμού στον ευρωπαϊκό κόσμο ή γιατί υπερασπιζόμαστε τις ελληνικές διαχρονικές αξίες, που στο κάτω – κάτω αποτελούν την κοιτίδα του ευρωπαϊκού τουλάχιστον πολιτισμού.

Τελικά πρέπει να είμαστε με την Ευρώπη των πατρίδων ή με την Ευρώπη των απάτριδων;» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε:

«Ο νέος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δυστυχώς είναι ένας λαϊκιστής του νεοφιλελευθερισμού ένας λαϊκιστής των αγορών και του τραπεζικού συστήματος, ένας πολιτικός που δεν το κρύβει πως θέλει να έρθει στην εξουσία μόνο και μόνο για να εφαρμόσει καλύτερα τα θέλω και τις μνημονιακές επιταγές των δανειστών.
Αγκαλιάζει τα ορφανά του Σημίτη και του Βενιζέλου και μαζεύει το υποταγμένο συνονθύλευμα των δήθεν μεταρρυθμιστών και εκσυγχρονιστών, που όμως, στην πράξη, αποδεικνύονται οπισθοδρομικοί εθνομηδενιστές και ψευτοπροοδευτιστές, εξωνημένοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και πρόθυμοι για όλα πολιτικοί υπηρέτες, με άδειες και διαβρωμένες από τη ματαιοδοξία συνειδήσεις, χωρίς Χριστό και Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις