ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαμιμίκος - ΝΔ: Μόνο με θεσμοθετημένες τάσεις θα ξεμπερδέψουμε από τις «γαλάζιες» συνιστώσες

Παπαμιμίκος - ΝΔ: Μόνο με θεσμοθετημένες τάσεις θα ξεμπερδέψουμε από τις «γαλάζιες» συνιστώσες

Λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος εγείρει ζήτημα ως προς τη θεσμοθέτηση τάσεων, «με σκοπό να ξεμπερδεύουμε μια και καλή», όπως υπογραμμίζει, «από τις "προσωποπαγείς συνιστώσες"».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική σελίδα Real.gr, o Ανδ. Παπαμιμίκος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με τη θεσμοθέτηση των τάσεων (συντηρητικοί, φιλελεύθεροι, κεντρώοι κλπ.) θα ξεμπερδεύουμε μια και καλή από τις "προσωποπαγείς συνιστώσες" και τα "-ικος" μιας και θα μιλάμε στη βάση πολιτικών θέσεων και όχι προσωπικών φιλοδοξιών».

«Η ενισχυμένη αναλογική είναι μονόδρομος, με κλιμακωτό μπόνους για το πρώτο κόμμα ανάλογα με τη δύναμη του», σημειώνει ο ίδιος και διευκρινίζει ότι «αυτό θα πρέπει να ισχύει και για συνασπισμούς κομμάτων / κινημάτων».

Ο γραμματέας της ΝΔ δεν διστάζει να μιλήσει για «λάθη και εντάσεις» στην πορεία προς το Συνέδριο, καταγγέλλει «όσους βολεύονταν σε ένα κόμμα με μικρά - μικρά φέουδα» και αναφέρεται σε «νοοτροπίες που χρεοκόπησαν» την παράταξη.

«Το κόμμα χρειάζεται συνολική αναδιοργάνωση των δομών του, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής», λέει ο κ. Παπαμιμίκος, ο οποίος εκτιμά ότι «μετά το Συνέδριο, η ΝΔ θα έχει την απαραίτητη δυναμική να κερδίσει τις εκλογές».

Λίγες εβδομάδες πριν αποχωρήσει από τη θέση του γραμματέα της ΝΔ - μετά την εκλογή νέου από Συνέδριο - ο κ. Παπαμιμίκος κάνει αποτίμηση των επιλογών, των λαθών και των επιτυχιών του, μιλάει για τις σχέσεις του με τους πρώην προέδρους του κόμματος και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εξομολογείται ότι «έγινε σάκος του μποξ» και λέει σιβυλλικά για το επόμενο του βήμα: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος κι εγώ διένυσα μόλις τα πρώτα 100 μέτρα».

Σχετικές ειδήσεις