ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nικολόπουλος: «Να δοθεί το πόρισμα της ΤτΕ για τα δάνεια του Mega»

Nικολόπουλος: «Να δοθεί το πόρισμα της ΤτΕ για τα δάνεια του Mega»

«Ολοκληρώθηκε ή όχι το πόρισμα της ΤτΕ για τα δάνεια του MEGA Channel», ρωτάει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος Βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση και ΑΚΕ προς τους υπουργούς Οικονομικών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αφορμή την πρόσκληση του, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς προκειμένου να καταθέσει κάθε σχετική πληροφορία γύρω από τα δάνεια της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Τηλέτυπος Α.Ε., ήτοι του Mega Channel, καθώς και γύρω από τις ρυθμίσεις και αναχρηματοδοτήσεις των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Aνεξάρτητος Bουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος σημειώνει ότι με πάρα πολλές κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις έχει τονίσει την ανάγκη να διαλευκανθεί η τεράστιας κλίμακας χρηματοδότηση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ, που στήριξαν το καθεστώς της ρεμούλας και της διαπλοκής, καθώς επίσης να βγει από το αρχείο η υπόθεση της χρηματοδότησης των κομμάτων.

Τελευταία μάλιστα με τις ερωτήσεις του με αριθμό πρωτοκόλλου 3334/238/15.02.16 , 3859/09.03.16 , 663/15.03.16 & 4098/288/21.03.16 ζητούσε από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν αν επιτέλους έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα δάνεια της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών Τηλέτυπος Α.Ε., ήτοι του Mega, καθώς και πλήθος ερωτημάτων για τη δράση των δύο βασικών μετόχων , που είχαν και την ευθύνη του management όλα αυτά τα χρονιά, δηλαδή τους Φ. Μπόμπολα και Στ. Ψυχάρη και τις εταιρίες τους, Πήγασος Α.Ε. και Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε., αντίστοιχα.

Ο Ν. Νικολόπουλος, επανέρχεται μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής και ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς:

Ολοκληρώθηκε ή όχι το πόρισμα της ΤτΕ για τα δάνεια του MEGA Channel;

Εάν ναι να κατατεθεί στη Βουλή, έτσι ώστε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τη τεράστια χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ, αλλά και για τυχόν εγγυήσεις που έχουν δώσει, καθώς και για το εάν υπακούουν οι εγκρίσεις στις οδηγίες που έχουν εκδώσει η Τράπεζα της Ελλάδος κ.α. ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για εγκρίναντες τα δάνεια και τους δύο βασικούς μετόχους, που είχαν και την ευθύνη του management όλα αυτά τα χρονιά, δηλαδή τους Φ. Μπόμπολα και Στ. Ψυχάρη και τις εταιρίες τους, Πήγασος Α.Ε. και Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε., αντίστοιχα, θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να τους επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις όπως θα συνέβαινε σε έναν απλό έλληνα πολίτη. ή σε μια ελληνική επιχείρηση εάν τα δάνεια αυτά είναι ανέγγυα ή ελλιπώς εγγυημένα και εξασφαλισμένα θα ζητηθούν νέες εγγυήσεις και μάλιστα προσωπικές εγγυήσεις;
Τέλος, ο Ν. Νικολόπουλος θέτει το εξής ερώτημα: «Θα απομακρυνθούν από τις θέσεις ευθύνης και θα αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες και στα στελέχη των τραπεζών που είχαν την ευθύνη παρακολούθησης της τήρησης των όρων δανειοδότησης»;

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ερώτηση και ΑΚΕ έχει κοινοποιηθεί στους Οικονομικούς Εισαγγελείς και στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, καθώς και στους Οικονομικούς Επιθεωρητές, οι οποίοι προς τούτο κάλεσαν για αύριο το πρωί τον Ν. Νίκο Νικολόπουλο και την ομάδα νομικής τεκμηρίωσης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος να συναντηθούν ώστε να παραδώσουν κάθε σχετικό και να καταθέσουν κάθε χρήσιμη πληροφορία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή την αυριανή του επίσκεψη στους οικονομικούς εισαγγελείς ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

«Η Δικαιοσύνη, ένας από τους λίγους θεσμούς που στην Ελλάδα της μεγάλης κρίσης, στέκει όρθιος, νομίζω πως θα δει και θα αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα τις συγκεκριμένες υποθέσεις, για τις οποίες υπάρχει μείζον κοινωνικό ενδιαφέρον».

Σχετικές ειδήσεις