Κραδασμοί ΟΝΝΕΔ στη ΝΔ, η απόφαση στον Μητσοτάκη

Newsroom Newsroom

Κραδασμοί ΟΝΝΕΔ στη ΝΔ, η απόφαση στον Μητσοτάκη

Τους πρώτους ισχυρότατους κραδασμούς εκ των έσω δέχεται η Νέα Δημοκρατία εξ αφορμής των εκλογών για τη νέα Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και την ανάδειξη συνέδρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διά των συνεργατών του εξέφρασε την απογοήτευση του για την αποτυχία διεξαγωγής των εκλογών στο 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ αλλά ούτε και τα μέλη της η εικόνα συγκεκριμένων κομματικών στελεχών και πρώην στελεχών που εμποδίζουν τους νέους να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκπροσώπους τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη για την κατάσταση στη Νεολαία, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, πριν από το τέλος της εβδομάδας και το κομματικό Συνέδριο.

Εν τούτοις το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία ωστόσο η Συγγρού στοχοποιεί με τη φράση «πλήρης αποτυχία διεξαγωγής εκλογών». Η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από τις αναφορές ότι στο συνέδριο δεν στήθηκαν κάλπες και στην πραγματικότητα, ανακοινώθηκαν εικονικά αποτελέσματα μετά από έντονο παρασκήνιο μεταξύ των νεολαίων της ΟΝΝΕΔ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, από τους 1.116 συνέδρους ψήφισαν 796, εκ των οποίων 63 άκυρο ή λευκό. Ο αντιπρόεδρος οργανωτικού, Π. Σκιαδόπουλος, δήλωσε ότι δεν έγιναν εκλογές και κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.

Το μπάχαλο που προηγήθηκε κατήγγειλε ως φιάσκο και ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Σάκης Ιωαννίδης, κάνοντας λόγο για «πλήρη διάλυση.

Δεν έγιναν εκλογές στο 10ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ είπε και δήλωσε ότι αποχώρησε από το συνέδριο και μαζί του έφυγαν και άλλοι σύνεδροι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εκφυλισμό της διαδικασίας.
«Δικαιώθηκαν οι φόβοι που είχα εκφράσει. Υπήρξε διασυρμός και το συνέδριο εξελίχθηκε σε φιάσκο. Κάποιοι για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες οδηγούν την ΟΝΝΕΔ στο γκρεμό», επισήμανε ο ίδιος.

Η ένταση πάντως στην ΟΝΝΕΔ αναμένεται να ρίξει σκιές στο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. που αρχίζει την Παρασκευή.

Σε δήλωση για την ολοκλήρωση των εργασιών του 10ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, που έγινε στο κλειστό Γυμναστήριο Ευόσμου, με τη συμμετοχή 1116 συνέδρων, προέβη ο πρόεδρος της οργάνωσης της Νεολαίας της Ν.Δ. Βασίλης Γεωργιάδης.

«Με την ολοκλήρωση του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την αμέριστη στήριξή του, αλλά και τους χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισες που συμμετείχαν τόσο στις προσυνεδριακές διαδικασίες, όσο βέβαια και στο Συνέδριο», αναφέρει στη γραπτή δήλωση του ο κ. Γεωργιάδης και προσθέτει: «Ειδική μνεία θα ήθελα να κάνω για όλους τους εθελοντές που σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την παράταξή μας, έκαναν τα πάντα με ανιδιοτέλεια και με ελάχιστα μέσα, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το 10ο Συνέδριο.
Καθ' όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου έγιναν συζητήσεις, τοποθετήσεις, αντιπαραθέσεις, όπως "αρμόζει" στην πλέον ζωντανή και ζωηρή πολιτική νεολαία της χώρας και θεωρώ πραγματικά μεγάλη τομή ότι το σώμα συμφώνησε στην τολμηρή απόφαση να μειώσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από 180 σε 120. Στόχος μου είναι το όργανο αυτό να μην είναι ένα όργανο βολεμένων, αλλά να συνεδριάζει τακτικά και να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον της οργάνωσής μας.
Όσον αφορά όλους αυτούς που από χθες προσπαθούν να παρουσιάσουν μια "πλασματική" εικόνα για το Συνέδριο της οργάνωσής μας, τους απαντάμε πως όλοι μαζί, μια γροθιά, όχι μόνο δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους επιθέσεις, αλλά μας δυναμώνουν για να δώσουμε τη μάχη στο πλευρό του Προέδρου μας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για να τον κάνουμε σύντομα Πρωθυπουργό της χώρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved