ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ: Σαρωτικές αλλαγές και επανεκκίνηση

Συνέδριο ΝΔ: Σαρωτικές αλλαγές και επανεκκίνηση

Με την ομιλία του προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 22 Απριλίου το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο εκθεσιακό κέντρο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗ «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΠΑΡΑΤΑΞΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Με σύνθημα «Οξυγόνο για την Ελλάδα μας» ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να εκπέμψει το μήνυμα ότι η ΝΔ πρέπει να γυρίσει σελίδα και να γίνει ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό κόμμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αποφύγει την αυτοκριτική για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, τα οποία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ώστε να γυρίσουν οι πολίτες την πλάτη από τη ΝΔ.

Δεν αποκλείονται μάλιστα και οι αιχμές για τις προηγούμενες ηγεσίες, αλλά και για την ΟΝΝΕΔ την οποία «διέλυσε» εντός της εβδομάδας προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Δεδομένη θεωρείται και η επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την οποία θα κατηγορήσει για ανικανότητα και για μια ακόμα φορά θα ζητήσει να παραιτηθεί και να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Παράλληλα, θα ζητήσει τη συνδρομή των μελών του κόμματος προκειμένου η ΝΔ να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο το οποίο έχει περιέλθει και θα αναφερθεί στο σχέδιο εξυγίανσης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος 4.812 σύνεδροι, εκ των οποίων το 67% δεν έχει λάβει μέρος στο παρελθόν σε συνέδριο της ΝΔ. Το 49% των συνέδρων είναι 35 έως 45 ετών, ενώ το 50% είναι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή των γυναικών ανέρχεται στο 23% στο σύνολο των συνέδρων, αλλά το ποσοστό αυξάνεται στο 31% μεταξύ των εκλεγμένων συνέδρων και μειώνεται στο 15% στους εξ οφίτσιο. Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίστηκε να διατηρηθεί η ποσόστωση στην Πολιτική Επιτροπή παρά την αντίθετη γνώμη του 50% όσων συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση.

Μία από τις κυριότερες αλλαγές είναι η εκλογή του προέδρου από τα μέλη - φίλους του κόμματος, ενώ η θητεία του θα είναι πλέον πενταετής, εκτός εάν είναι πρωθυπουργός, όπου θα παρατείνεται. Η εγγραφή των νέων μελών θα έχει ολοκληρωθεί 15 ημέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ υποψήφιος για την ηγεσία θα μπορεί να είναι μόνο εν ενεργεία βουλευτής.

Ακόμη, μειώνονται σε 15 από 50 οι υπογραφές των μελών της Πολιτικής Επιτροπής που χρειάζονται για να θέσει ένας βουλευτής υποψηφιότητα για την αρχηγία, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και ο αριθμός των μελών της Πολιτικής Επιτροπής από 500 σε 200.

Σχετικές ειδήσεις