ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Εσωκομματικά «μπρα ντε φερ» πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής

ΝΔ: Εσωκομματικά «μπρα ντε φερ» πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής

Μετρούν τις δυνάμεις τους τα εκλεγμένα από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει αύριο, Μ. Τετάρτη (27/04/2016) στις 16:00, με σκοπό την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι προωθεί για τη θέση αυτή τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος εμφανίζεται ως υπέρμαχος των θέσεων του προέδρου της ΝΔ, ενώ είναι ο άνθρωπος που «όργωσε» ολόκληρη τη Ελλάδα, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Οι «απέναντι»...

Κατά τα λοιπά, η νέα Πολιτική Επιτροπή απαρτίζεται από 286 μέλη, από τα οποία τα 150 εξελέγησαν από τους συνέδρους και τα υπόλοιπα 136 μετέχουν αυτοδικαίως. Από τους 150 νεοεκλεγέντες, ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να έχει υπό την επιρροή του τουλάχιστον 70, ενώ αίσθηση προκαλεί πως την πρωτιά στις εκλογές για την Πολιτική Επιτροπή εξασφάλισε ο Γιώργος Κατσαούνος, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Επίτροπο της ΕΕ για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στη δεύτερη θέση σε σταυρούς βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ο οποίος βρέθηκε πριν από λίγο καιρό αντιμέτωπος με την οργή του κ. Μητσοτάκη, μετά τα «παρατράγουδα» των εσωκομματικών εκλογών για τις ΝΟΔΕ.

Τρίτος σε ψήφους ήρθε ο Αχιλλέας Λιούλιας, πρόσωπο με αγαστές σχέσεις με τον πρώην γραμματέα της ΠΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Σχετικές ειδήσεις