Χρυσόγονος: Δεν θα υπάρξει Brexit, αλλά...

Χρυσόγονος: Δεν θα υπάρξει Brexit, αλλά...

Δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει Βrexit ο Κώστας Χρυσόγονος, ωστόσο τονίζει πως σε περίπτωση που συμβεί θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με τον προϋπολογισμό της ΕΕ. 

"Η δική μου αίσθηση είναι ότι θα παραμείνουν τελικά οι Βρετανοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση", τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", για το σημερινό δημοψήφισμα στην Αγγλία.

"Αν έχουμε Brexit, το οποίο απεύχομαι, σε δύο χρόνια που θα ενεργοποιηθεί η αίτηση εξόδου θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης", είπε ο κ. Χρυσόγονος, ενώ για τον προβληματισμό που υπάρχει σημείωσε:

"Ούτως ή άλλως η ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει μεγάλα προβλήματα. Έχει δομικά σφάλματα εξ αρχής, διότι προχώρησε σε κάποιους τομείς ενώ σε κάποιους άλλους έμεινε πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανακολουθίες. Πέρα από αυτό υπάρχει κι ένα βασικό πρόβλημα που είναι το πρόβλημα της συλλογικής ταυτότητας. Η συλλογική ταυτότητα έχει παραμείνει βασικά εθνική. Είναι δευτερευόντως ευρωπαϊκή και αν. Αυτό είναι πολύ ισχυρό στη Μεγάλη Βρετανία".