Κυρ. Μητσοτάκης: H διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εγώ ξέρω πως θα φέρω επενδύσεις και δουλειές

Κυρ. Μητσοτάκης: H διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εγώ ξέρω πως θα φέρω επενδύσεις και δουλειές

Εθνική γραμμή τα πρωτογενή πλεονάσματα 2% μετά το 2018 δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας ταυτόχρονα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμιζε όμως πως παράλληλα με τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα φέρουν επενδύσεις στην χώρα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας και ανέφερε ως παράδειγμα πραγματικής μεταρρύθμισης την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε στην εκπομή "στον Ενικό", ότι η απλή αναλογική είναι συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία και αφού τόνισε πως ο κ. Τσίπρας είναι υπεύθυνος για αυτό που κάνει, ανέφερε πως «στην αποχώρησή του θέλει να βάλει βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την κυβέρνηση και για την οικονομική και φορολογική πολιτική που εφαρμόζει.

Είπε πως όταν αυξάνεις φόρους, δεν έχεις τα προσδοκόμενα έσοδα και πως η πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτέλεσμα μόνο τη φοροδιαφυγή.

«Εμείς θέλουμε να δρομολογήσουμε στοχευμένες φοροαπαλλαγές με προϋπόθεση να μειώσουμε ισόποσα τις δαπάνες», ανέφερε και διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν θα πει για παράδειγμα ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αλλά ότι μπορεί σταδιακά να τον μειώσει ξεκινώντας από τα ακίνητα που δεν φέρνουν εισοδήματα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα έπρεπε να αποτελούν ιδιοκτησία του ελληνικού πολιτικού συστήματος και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί να τις κάνει γιατί «δεν τις πιστεύει και δεν έχει την υπηρεσιακή ικανότητα».

«Αυτό που διαφοροποιεί τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εγώ ξέρω πως θα φέρω επενδύσεις και δουλειές», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως το κριτήριο με το οποίο θα κριθεί αύριο η δική του κυβέρνηση είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι στην Ελλάδα δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων εξηγώντας ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.

Για το δημόσιο ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα κάνει απολύσεις μόνο εκείνων που μπήκαν παράνομα, με πλαστά πτυχία.

«Δεν αξίζουν να είναι στο δημόσιο και πρέπει να φύγουν. Οριζόντιες απολύσεις δεν θα γίνουν. Δεν χρειάζονται. Αυτό που χρειάζεται είναι καλύτερη κατανομή του προσωπικού», είπε κατηγορηματικά.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέμεινε επίσης στο αίτημα για εκλογές λέγοντας πως το κόστος παραμονής της σημερινής κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της.

Σε ότι αφορά τη ΝΔ δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά, μίλησε για ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και διαμήνυσε ότι «πρόσωπα που έχουν στιγματίσει με τη συμπεριφορά τους δεν έχουν θέση στη δική μου ΝΔ».