Νικολόπουλος: Αδιανόητο να διαθέτει το κράτος αστυνομική φρουρά σε πρώην βουλευτές

Νικολόπουλος: Αδιανόητο να διαθέτει το κράτος αστυνομική φρουρά σε πρώην βουλευτές

Τον αναλυτικό κατάλογο με όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος, ερχόμενος αντιμέτωπος με προκλητικά προνόμια, στηλιτεύει στην ερώτησή του το γεγονός ότι το κράτος συνεχίζει να διαθέτει σε κάποιους πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές αστυνομική φρουρά.

«Είναι αδιανόητο την ώρα που μαστίζεται πολλαπλός η ελληνική κοινωνία, κάποιοι πρώην συνάδελφοί μου να είναι οχυρωμένοι πίσω από τα συντεχνιακά “τείχη” της ευνοιοκρατίας» δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος αποκαλύπτει στην ερώτησή του ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποιούνται για «αλλότριους» σκοπούς από τους ευνοημένους του συστήματος.

Ευτελίζεται και καταρρακώνεται το κύρος της Αστυνομίας, όταν άνδρες της συνοδεύουν της κυρίες κυρίων, πρώην συναδέλφων μου, στο super market και το κομμωτήριο ή όταν δίκην σχολικού, μεταφέρουν τα παιδιά τους στα εκπαιδευτήρια και τα φροντιστήρια» τονίζει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ο οποίος δίνει και μια άλλη αναγκαία διάσταση στο θέμα:

«Όταν η χώρα μαστίζεται από την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση, είναι ανήκουστο κάθε ‘πολυτελής’ κοινοβουλευτική παροχή. Αλλά και αν δεν βρισκόταν η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πάλι θα ετίθετο ζήτημα, διότι ο αυτοσεβασμός, η αξιοπρέπεια και η ταπεινοφροσύνη δεν πάνε με την εποχή και τις ανάγκες. Αντιθέτως συνιστούν στάση ζωής».

Ο Νίκος Νικολόπουλος με την ερώτησή του ζητάει εξάλειψη του νοσηρού φαινομένου καθώς και τον αναλυτικό κατάλογο με όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές.