ΚΟΜΜΑΤΑ

Δυσφορία στη ΝΔ για Μεϊμαράκη

Δυσφορία στη ΝΔ για Μεϊμαράκη

Νευρικότητα φαίνεται πως επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Νέα Δημοκρατία, εξαιτίας των τοποθετήσεων του πρώην προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος δείχνει να διαχωρίζει τη θέση του από την αντιπολιτευτική γραμμή της Συγγρού αλλά και από τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχει θέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη του κ. Μεϊμαράκη στον ραδιοσταθμό Real FM, κατά την οποία ο ίδιος δεν έκρυψε την πικρία του για την τακτική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ επανέφερε και το αίτημά του για «εθνική συνεννόηση, με σκοπό να βγει η χώρα από την κρίση».

«Πιστεύω ότι η διοίκηση του κόμματος και η νομή της κομματικής εξουσίας είναι κάτι που αφορά τον πρόεδρο. Στα πρόσωπα δύσκολα θα συμφωνήσουμε ποτέ. Και πρέπει να σας πω κιόλας ότι ήδη δεν συμφωνούμε, σε πάρα πολλά από αυτά. Εγώ πιστεύω ότι με πολλούς μπορούμε να συνυπάρχουμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά δεν μπορεί να είναι στην ηγετική ομάδα. Δεν μπορεί να κραυγάζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στη σχέση του με τον πρόεδρο της ΝΔ: «Θέλω να έχω μία τακτική επαφή με τον κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό έγκειται σε αυτόν. Δεν μπορώ σαν τον “Μήτσο” να πετάω κεφαλάκι από πίσω “να είμαι κι εγώ εδώ, να σου πω την άποψή μου”. Άμα θέλει να με ρωτήσει, είμαι ανοιχτός. Ούτε νομίζω ότι μας τιμά να λέει ότι τον παίρνω τηλέφωνο ή του στέλνω μηνύματα, άλλωστε εγώ δεν ξέρω τη νέα τεχνολογία. Εγώ είμαι του φαξ. Είμαι παλιός και γι’ αυτό ακριβώς και δεν “τσιμπάω” και πολύ στα ζητήματα αυτά».

Ακολούθησε μια «βελούδινη» ανακοίνωση από πλευράς Συγγρού, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο να αναφέρει: «Ο κ. Μεϊμαράκης είναι πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, εξέχον – κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας. Έχει γνώση και μεγάλη εμπειρία. Και η άποψή του είναι πάντα σεβαστή και χρήσιμη. Όλοι γνωρίζουν ότι η πόρτα του Προέδρου του Κόμματος είναι πάντα ανοιχτή».

Ωστόσο, παρά την ιδιαίτερα προσεκτική τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΝΔ, η δυσφορία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από τις τοποθετήσεις Μεϊμαράκη παραμένει έντονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «γαλάζια» στελέχη καταλογίζουν «φάουλ» στον πρώην πρόεδρο της παράταξης, επισημαίνοντας ότι επέλεξε να ανοίξει καβγά με την ηγεσία του κόμματος, μόνο και μόνο επειδή έχασε τις εσωκομματικές εκλογές και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή στήριξη εν όψει των συζητήσεων εντός της Βουλής για τον εκλογικό νόμο.