ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή τον Σκλαβούνη

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή τον Σκλαβούνη

Σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πυροδότησε το δημοσίευμα των Financial Times περί εισαγγελικής «εφόδου» στο σπίτι του Χρήστου Σκλαβούνη, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκλαβούνης ήταν επιτελικό στέλεχος της τράπεζας UBS μέχρι τον Μάιο του 2013, και στη συνέχεια διορίστηκε, από την κυβέρνηση Σαμαρά, επικεφαλής του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπου παρέμεινε έως το 2015. Ακολούθως ορίστηκε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπεύθυνος στην ενότητα ανάπτυξης στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία «η ΝΔ είναι το κόμμα των offshore, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής».

«Αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου, που γιγαντώνεται από την ανελέητη φορολογική σφαγή και τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε νέες αθλιότητες. Για διαπλοκή, αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα, συμμετοχή σε εταιρείες που παίρνουν δημόσια έργα και offshore, ας ρωτήσει τον καναλάρχη – Υπουργό κ. Παππά, τους κ.κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη και βέβαια το όργανό τους, την Αυγή» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση τονίζοντας: «Τα στοιχεία για την UBS ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να τα παραλάβει από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει. Τώρα η ΝΔ καλύπτει και τον κ. Σκλαβούνη, όπως έκανε στο παρελθόν με τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Χαρδούβελη. Λογικό και αναμενόμενο. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» αναφέρει απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση της ΝΔ.

«Ο Μητσοτάκης της Siemens και της ΚΗΡΥΞ Α.Ε. πρέπει να περιστοιχίζεται από τους αντίστοιχους συνεργάτες. Στον τομέα της ανάπτυξης, καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Σκλαβούνης παραμένει υπεύθυνος, ακριβώς γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ έχει στο μυαλό του μια ανάπτυξη συνώνυμη με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά» καταλήγει η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις