ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαριανόπουλος: «Ψίχουλα» τα μέτρα για τo κοινωνικό κράτος

Ζαριανόπουλος: «Ψίχουλα» τα μέτρα για τo κοινωνικό κράτος

«Παίρνουν εκατό από τον λαό και του δίνουν ένα» ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «ψίχουλα» και «εξαπάτηση» τα μέτρα άμβλυνσης των επιπτώσεων από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, καθώς και τους επτά πυλώνες του κυβερνητικού σχεδιασμού, που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ζαριανόπουλος είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν επιβληθεί «σκληρά και αντιλαϊκά», όπως τα χαρακτήρισε, με τεράστιες περικοπές μισθών, συντάξεων και λαϊκών δικαιωμάτων και κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι προσπαθεί με κάποια ψίχουλα να χαλαρώσει αυτή την κατάσταση.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με τα μέτρα αυτά που εξαγγέλλει να συνηθίσει ο λαός σε μια κατάσταση αποδοχής της ανέχειας και της φτώχειας και να θεωρεί ότι είναι η μοίρα του να ζει έτσι.

«Εμείς λέμε ως ΚΚΕ ότι η μοίρα του λαού δεν είναι αυτή, σ΄ αυτό τον τόπο παράγεται τεράστιος πλούτος ακόμα και μέσα στην κρίση» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και αναρωτήθηκε από πού προέκυψαν τα κεφάλαια, ύψους 140 δισ, τα οποία μεταφέρθηκαν από Έλληνες σε τράπεζες του εξωτερικού μόνο κατά την περίοδο της κρίσης.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την αναθεώρηση του Συντάγματος, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου τα πάντα να πηγαίνουν σε έναν αντιλαϊκό δρόμο και ο εκλογικός νόμος, ή συνταγματική αλλαγή να βαδίζουν σε προοδευτική κατεύθυνση.

Σχετικές ειδήσεις