ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες και ΔΕΘ στο επίκεντρο συνεδρίασης στη ΝΔ

Τηλεοπτικές άδειες και ΔΕΘ στο επίκεντρο συνεδρίασης στη ΝΔ

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη (01/09/2016) η Συντονιστική Ομάδα Κοινοβουλευτικού Έργου της Νέας Δημοκρατίας, με κύρια θέματα τις τηλεοπτικές άδειες, την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και τη γενικότερη πορεία της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, η εκτίμηση που πρωτίστως εκφράστηκε, ήταν ότι «η χώρα σέρνεται και τα εισοδήματα των νοικοκυριών μειώνονται δραματικά από τη σφαγιαστική έμμεση και άμεση φορολογία και από την ταυτόχρονη μείωση μισθών και συντάξεων» και πως η «οικονομία είναι και θα παραμείνει σε ύφεση».

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, «όλη αυτή η κατάσταση ενόψει του φθινόπωρου και του πολύ δύσκολου χειμώνα γίνεται αισθητή από την κοινωνία από την οποία έρχεται μια δυνατή βοή “δεν αντέχουμε άλλο"», ενώ εκφράστηκε έντονη ανησυχία και για την πορεία του προσφυγικού.

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εκφράστηκε η εκτίμηση πως τέτοια θέματα που «σκόπιμα υπερτονίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και τους πολίτες από την οδυνηρή καθημερινότητα που βιώνουν».

Ως προς την ουσία του θέματος, πρώτον, επιβεβαιώθηκε η σαφής θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι με τον νέο διαγωνισμό η κυβέρνηση δεν καταπολεμά τη διαπλοκή, αντίθετα υφαίνει νέο δίκτυο διαπλοκής.

Δεύτερον, η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το νόμο Παππά επαναφέροντας το ΕΣΡ και τον κεντρικό-αποφασιστικό ρόλο του στη διαδικασία και τρίτον, με μόνο κριτήριο την ελεύθερη ενημέρωση θα αξιοποιηθεί το σύνολο του ψηφιακού φάσματος με νέες τηλεοπτικές άδειες, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και απολύτως διαφανή προέλευση των χρημάτων και ενιαίο τίμημα.

Τέλος, όσον αφορά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα καταθέσει σχέδιο εξόδου από την κρίση μιλώντας, σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, τη γλώσσα της αλήθειας δίνοντας ελπίδα και προοπτική.

Σχετικές ειδήσεις