Νικολόπουλος: Οι ΜΕΘ πάσχουν, αλλά... προσλήψεις γίνονται

Newsroom Newsroom

Νικολόπουλος: Οι ΜΕΘ πάσχουν, αλλά... προσλήψεις γίνονται

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το θέμα υποστελέχωσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, υπενθυμίζοντας παλαιότερη ερώτησή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, στην ερώτηση του κ. Νικολόπουλου για την ελλιπή οργάνωση στις ΜΕΘ στη Δυτική Ελλάδα, «ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αναφέρει έναν κατάλογο από προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν στο μέλλον, αλλά οι εν λόγω δεν αφορούν τις ΜΕΘ, ως επί το πλείστον.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Νικολόπουλος ερωτά α)τι θα πράξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποστελέχωση των ΜΕΘ στην περιοχή μας, αλλά και σε όλη την επικράτεια, β) αν θα λειτουργήσουν περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός υπάρχει και, γ) πότε οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κου Τσίπρα από τον Απρίλιο του 2015 (πρόσληψη 4.500 ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού με στόχο την κάλυψη των κενών) θα γίνουν πραγματικότητα.

Στα ως άνω ερωτήματα οι απαντήσεις είναι περιορισμένης... ανταπόκρισης. Δηλαδή, αρχικά γίνεται λόγος για προκήρυξη 226 θέσεων τακτικού προσωπικού. Εν συνεχεία, γνωστοποιείται προκήρυξη πλήρωσης 690 θέσεων τακτικού προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και ότι έληξε η προθεσμία, άρα γίνεται η επεξεργασία των αιτήσεων από το ΑΣΕΠ. Ως προς αυτό, δεν πληροφορούμεθα πότε θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία ώστε να πληρωθούν οι θέσεις.

Επιπλέον, ο Π. Πολάκης ανακοινώνει την πλήρωση 2.440 κενών οργανικών θέσεων, με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2016, διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει και δεν υπάρχει κανένας χρονικός ορίζοντας.

Όσον αφορά την κατανομή του προσωπικού σε τμήματα, το Υπουργείο αναφέρει ότι η κατανομή είναι αρμοδιότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Εν συνεχεία, εξακολουθεί να ανακοινώνει λοιπές προκηρύξεις. Οι περισσότερες εξ’ αυτών είναι είτε χωρίς χρονικό ορίζοντα, είτε βραχύβιας διαρκείας καθώς πρόκειται για έναν κύκλο 3μηνων συμβάσεων, χωρίς να διευκρινίζεται τι θα συμβεί μετά την λήξη τους.

Μετά από τον εκτενέστατο κατάλογο προκηρύξεων, χωρίς χρονικό ορίζοντα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Π. Πολάκης, πληροφορεί ότι από τις 20 ανεπτυγμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αχαΐα, λειτουργούν μόλις οι 16. Γνωστοποιεί ότι αυτές θα πληρωθούν με τις προαναφερθείσες, σε απροσδιόριστο χρόνο, συμβάσεις.

Συνολικά, η απάντηση του κου Υπουργού είναι κάθε άλλο παρά εφησυχαστική δεδομένου ότι βλέπουμε ατοποθέτητα χρονοδιαγράμματα, από τα οποία όμως εξαρτάται η πλήρης και τακτική λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Είναι ευκόλως αντιληπτό, ότι πρόκειται για ένα θέμα μεγίστης ανάγκης, καθώς από την έλλειψη μιας κλίνης μπορεί να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα αλλά, κυρίως, ως Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, ευελπιστούμε ότι θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες το συντομότερο δυνατό, όσο και αν αυτό δεν γίνεται φανερό από την απάντηση την οποία κατέθεσε ο Π. Πολάκης».

Αθηναΐς Νέγκα: Aυτό που έκανε ο σύζυγός της για εκείνη δεν το περίμενε με τίποτα (pics)

23:35

Η συγκλονιστική φωτό παρουσιάστριας έξω από το σπίτι των γονιών της και η κραυγή αγωνίας: «Φοβάμαι»

23:33

Κορονοϊός - Κορινθία: Φοιτητής που επέστρεψε από Αγγλία το πρώτο κρούσμα στην περιοχή

23:31

Κορονοϊός: Εικόνες ΣΟΚ από drone! Πόλη «φάντασμα» το Παρίσι (pics)

23:29

Φαγητό πριν τον ύπνο: Οι 5 χειρότερες τροφές (εικόνες)

23:25

Κορονοϊός - Έκκληση 5.000 γιατρών για την Ελλάδα: Η ΕΕ να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των προσφύγων

23:20

Κορονοϊός: Η ασθενής «μηδέν» λύνει τη σιωπή της - «Έτσι κόλλησα τον ιό» (pics)

23:17

Κορονοϊός: Μόνο στην Ελλάδα αυτά - Έσπασε την καραντίνα - Ποιος τον κατέδωσε;

23:17

Κορονοϊός –Απίστευτο:Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ σε πελάτες σούπερ μάρκετ που δεν τηρούσαν την καραντίνα

23:14

Κορονοϊός: Νεκρή πριγκίπισσα από τον φονικό ιό (pics)

23:13

Κορονοϊός: «Παγώνουν» όλα στην Ισπανία - Λουκέτο στις επιχειρήσεις για δύο εβδομάδες

23:09

Κορονοϊός - Στεφανάδης: Η κολχικίνη μπορεί να προλάβει επιπλοκές που προκαλεί ο ιός (vid)

23:02
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved