ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Μπουρνούς: Διαψεύσθηκε η ελπίδα και του μεγαλειώδους 61%

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Μπουρνούς: Διαψεύσθηκε η ελπίδα και του μεγαλειώδους 61%

Υπέρ της οικοδόμησης κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών και τόνισε ότι δεν θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς νεκρανασταίνοντας τα ορφανά του εκσυγχρονισμού τάχθηκε οκ. Γιάννης Μπουρνούς μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική, τις Διεθνείς Σχέσεις-Εξωτερική Πολιτική και τον Ελληνισμό της Διασποράς, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο του κόμματος, είπε ότι διαψεύσθηκε η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ και του μεγαλειώδους 61%, τονίζοντας, ωστόσο, ταυτόχρονα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να δικαιώσει, όχι απλά και αφηρημένα ένα σχέδιο, αλλά ένα σχέδιο με πανευρωπαϊκό ορίζοντα.

Πρόσθεσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ περιοριστεί στη διαχείριση της κρίσης, όλο αυτό θα μετατραπεί σε κρίση διαχείρισης.

Επισήμανε ότι κάθε ρήξη ανοίγει το παράθυρο για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα και πρόσθεσε ότι υπό το καθεστώς ασφυκτικής επιτήρησης, προκειμένου να υπερνικηθεί η λαϊκή κυριαρχία, δεν ταιριάζει στον χώρο αυτό (τον ΣΥΡΙΖΑ) να αποδεχθεί την ατσάλινη νομοτέλεια του νεοφιλελευθερισμού.

Επίσης, είπε ότι πρέπει να γίνει άμεση αναγνώριση της Παλαιστίνης, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ακούμε ότι η Συμφωνία ΣΕΤΑ θα βοηθήσει την Ελλάδα, ανέφερε ότι πρέπει να τελειώνουμε με τους ακροδεξιούς μηχανισμούς στα Σώματα Ασφαλείας, και με θέματα όπως η μισθοδοσία του κλήρου, έκανε αναφορά στους αγώνες του τουρκικού λαού και κατέληξε αναφέροντας πως δεν μπορούμε να φοβηθούμε την Μέρκελ, τον Μοσχοβισί και άλλους.

Σχετικές ειδήσεις